Nyheter

Sen utvisning kostade SSG poängen

Nyheter • Publicerad 18 januari 2006

INNEBANDY, DIV IV

SSG åkte på en blytung hemmaförlust mot Fliseryd i fredags kväll. Trots en bra inledning, en stark upphämtning, en Jonas Karlsson i fin form och en heroiskt arbetande lagkapten i William Andersson gick ”Kanonerna” av planen med en 6-7-förlust.

SSG såg ut att ha kopplat greppet hemma mot Fliseryd redan efter tio minuter. Då hade Jonas Karlsson både gjort 1-0 och följt upp med ett 2-0-mål.

Men den fina inledningen följdes upp av en sömnig avslutning av första perioden från hemmalagets sida.

Fliseryd tilläts reducera efter 16.22 och med knappa två minuter kvar av period ett kom också 2-2. Ett mål som var riktigt snyggt då gästerna rullade upp SSG rejält innan bollen förpassades in i nätet.

– Vi börjar ju bra och har riktigt rörligt anfallsspel de första 15 minuterna. Sen känner vi oss nog för säkra och låter dem göra två mål på slarvigt försvarsspel, säger Nils-Petter ”Nisse” Nilsson.

”Känner oss för säkra igen”

Även inledningen på den andra perioden var bra med SSG-ögon sett. Efter dryga minuten gav Anders Nilsson sitt lag ledningen på frislag. Dock lyckades SSG inte gå ifrån i målprotokollet.

I stället svängde matchen rejält. Fliseryd vaknade till liv och gjorde tre snabba mål.

3-3 kom i spel sex mot fem vid en avvaktande SSG-utvisning, 3-4 via ett dragskott från halva planen och 3-5 bara halvminuten senare.

SSG var vid det här laget riktigt illa ute och bara ribban räddade hemmalaget från ytterligare baklängesmål.

– Vi känner oss för säkra igen och då smäller det till. Sen får vi börja jaga och det blir ingen ro, säger ”Nisse”.

Lagkaptenen William Andersson, som slet enormt under hela matchen, gav i stället sitt lag hopp genom en reducering till 4-5. Ett resultat som stod sig efter två perioder.

SSG:s 5-5-mål avgjorde – för Fliseryd

Trenden med snabba SSG-mål fortsatte i slutakten då Nils-Petter Nilsson kvitterade gästernas ledning efter 3.32. Men bara sekunden efter att ”Nisse” hade rakat in returen på ett skott från Jonas Karlsson avgjordes matchen. Och tyvärr för SSG:s del gjorde den det till Fliseryds fördel.

”Nisse” firade nämligen målet med att skrika ut sin glädje med några ord riktade mot gästernas målvakt. Något som ”belönades” med en utvisning (2+10) för osportsligt uppträdande.

Fliseryd tackade och passade på att ta ledningen med 6-5 i powerplay. Under tiden som hemmalagets spelande tränare satt av sitt personliga straff kom också 7-5 för gästerna.

– Det var både frustration och glädje som slapp ur mig. Jag vände mig om och skrek, deras målvakt vände sig åt samma håll och domarna trodde att det var riktat mot honom. Tyvärr tappar vi matchen där, säger syndabocken själv.

SSG kom aldrig närmare än ett 6-7-mål utan fick i stället inkassera en tung förlust i kampen strax över bottenträsket.

– Vi faller igenom stundtals och är för ojämna. Jag har ingen lösning på det, men det är väl bara att jobba vidare, säger William Andersson, en av planens bästa spelare.

– Sett över hela matchen tycker jag att det är vår match. Men vi kan inte stänga den, avslutar Nils-Petter Nilsson.

Bra i SSG, förutom ”Wille” Andersson, var tremålsskytten Jonas Karlsson.

SSG-Fliseryd 6-7 (2-2, 2-3, 2-2)Målen, SSG:Jonas Karlsson 3, Nils-Petter Nilsson, Anders Nilsson, William Andersson.