Annons
Nyheter

Rolig uppladdning inför allvaret

Nyheter • Publicerad 21 december 2009

INNEBANDY DIV 1

Färjestadens IBK fick en bra genomkörare inför kvällens möte med Jönköping.

Annons

Jumbon Carlshamn hade inget att sätta emot i ett fullsatt Färjehallen och föll med 5-1 mot ett överlägset hemmalag.

– Så fort vi fick fart på bollen var de borta, säger FIBK-tränaren Adam Kallenberg.

Skyttekungen Marcus Johansson stod för två mål och två assist när Färjestaden enkelt slog särklassiga jumbon Carlshamn i söndags kväll.

Ölänningarna satte högsta fart från start och det dröjde inte länge innan det smällde bakom Ulf Dunér i Carlshamns-

målet.

Carlshamn hade inte ens lånat bollen innan Marcus Johansson krutade in 1-0 i matchens första anfall. Tid på klockan: 45 sekunder.

– Vi snackade i omklädningsrummet innan om att vi skulle gå ut och punktera matchen tidigt. Sedan satt den direkt i första bytet, säger ”Mackan“.

Efter det tidiga 1-0-målet tycktes allt hopp om poäng som bortblåst för Carlshamnsspelarna. Blekingarna, med tio förluster inför mötet med Färjestaden, spelade mest försvarsspel matchen igenom och var aldrig nära att hota hemmalaget.

FIBK-tränaren Adam Kallenberg var inte särskilt imponerad av motståndet.

– Jag sade det första gången jag såg dem spela: Carlshamn kommer inte att ta 10 poäng i den här serien. Så fort vi fick fart på bollen var de borta.

Annons

REVANSCHLÄGE I JÖNKÖPING

5-1 mot Carlshamn var en perfekt uppladning för nästa uppgift för Färjestaden. I morgon väntar betydligt tuffare motstånd för FIBK när laget åker norrut för match borta mot serietrean Jönköping.

Ett intressant möte på många sätt, inte minst med tanke på matchen senast lagen emellan. Färjestaden stod då för en glimrande inledning och hade 5-1 på Jönköpingslaget, men tappade sedan allt mot slutet.

Marcus Johansson tror på en fysisk match i Jönköping.

– Det lär smälla rejält. Jönköping är ett duktigt lag, men vi hade dem i gungning senast och vet att vi har chansen.

AXEL JOHNSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons