Annons
Nyheter

Poängkungarna stannar på ön

Nyheter • Publicerad 2 april 2009

INNEBANDY, DIV 4

De testade med division 2-klubben CL98.

Annons

Men Borgholms poängkungar Kristoffer Hultenius (67 poäng föregående säsong) och Anton Petersson (45 poäng) blir sitt Borgholms IBK troget även när laget tar steget ner i division 4.

– Jag ger Borgholm minst ett år till, säger ”Hutte” som blev tvåa i poängligan i division 3 trots att BIBK blev näst sist i serien.

Borgholms IBK:s nya tränare Johan Stäringe börjar få ihop sitt lagbygge inför kommande säsong. Redan har 19 spelare förlängt sina kontrakt med laget, däribland poängkungarna Kristoffer Hultenius och Anton Petersson som båda nyligen testat med CL98.

– Det var ett jäkligt trevligt gäng i CL men Borgholm känns spännande i år. Vi har ny tränare och alla ser ut att fortsätta i laget och då vill jag också vara med, säger ”Hutte”.

Hur mycket lockade division 2-spel?

– Klart det lockade lite men Borgholm kändes tillslut som det enda rätta valet.

NYFÖRVÄRV

Laget har även hunnit med att spela två testmatcher under mars där bland andra Borgholmsprodukterna Sebastian Raun (nu i Färjestadens IBK) och Qasim Ahmad (nu i CL98) deltagit.

Förutom de 19 som förlängt har Borgholm även gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Detta är Mikael Johansson Thörnkrantz som närmast kommer från CL98:s juniorlag.

– Det börjar räta till sig ordentligt nu och de stora bitarna inför kommande säsong har redan börjat falla på plats. Det känns väldigt positivt, konstaterar Stäringe.

Annons

ASSISTERANDE

Dessutom är det klart att Stäringe kommer ha Per Lundgren som sin assisterande tränare.

– Per och jag har jobbat ihop i CL98 tidigare så vi känner varandra väl. Tanken är att han kommer in i laget då försäsongen drar igång.

Så då har ditt Borgholmspussel mer eller mindre fallit på plats?

– Vi har kontakt med ytterligare fyra spelare som jag hoppas väljer att spela för Borgholm. Så om alla dessa kommer känns det som jag har det lag jag vill ha. Vi har satt en deadline till sista april för dessa att bestämma sig, för sedan drar vi igång med försäsongen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons