Annons
Nyheter

Pixbo blickar efter Nilsson

Nyheter • Publicerad 29 november 2006

INNEBANDYRedan i fjol uppvaktades Kim Nilsson av fyra tunga elitklubbar i Pixbo Wallenstam, AIK, Warberg och Jönköping.Intresset har inte svalnat direkt efter poängframfarten i söderettan.– Vi har givetvis inte släppt honom. Kim är jätteintressant för oss, säger Pixbo-bossen Jan-Inge Forsberg.

Kim Nilssons spel i fjol uppmärksammades av alla fyra toppklubbar i elitserien – AIK, Pixbo, Warberg och Jönköping.

Annons

I år har 18-åringen tagit ytterligare ett kliv framåt – ett stort sådant.

Kim har fullkomligen exploderat i söderettans poängliga med 38 insamlade pinnar, fördelat på 25 mål och 13 assist efter endast tio spelade matcher.

Stekhet

Insatser som naturligtvis gett eko ute i innebandy-Sverige.

En högt uppsatt källa inom sporten håller fjolårets vicemästare som favorit till att få Kim Nilssons namnteckning på ett kontrakt.

– Kim ser stekhet ut. Om Färjestaden inte går upp i elitserien, så tror jag att han hamnar i Pixbo, säger källan till Ölandsbladet.

Och Pixbo bekräftar sitt intresse för 18-åringen från FIBK.

– Vi har givetvis inte släppt honom. Det är säkert många klubbar som har koll på Kim och han är jätteintressant för oss också, säger Jan-Inge Forsberg, västkustföreningens starke man.

Har ni kontaktat Kim i år?

– Nej, jag tycker att man ska få spela klart serien först innan man går in och stör. Så fair måste man vara.

Annons

Vad tycker du annars om Färjestaden?

– Jag tror att de har alla möjligheter att ta steget upp till elitserien. Det vore fantastiskt kul för oss i Pixbo om vi fick åka till Färjestaden och spela elitserieinnebandy.

Underfundig

Simon, en annan Nilsson-yngling, har likt Kim övertygat i FIBK-tröjan. Backen smällde in tre mål senast mot Partille och bokfördes även för en assist. Simon, 17, har gjort nio mål och åtta assist så här långt och ligger elva i söderettans poängliga.

Har ni i Pixbo även koll på en sån spelare?

– Vi har två duktiga tränare som har koll på unga lovande spelare runt om i Sverige – och jag tycker även att vi har en bra koll på de i Färjestaden..., svarar Jan-Inge Forsberg underfundigt.

Smickrande

En lirare med insyn i Forsbergs förening är förstås ”Pixbo-Jonas” – alias Jonas Nilsson, som vann två SM-guld med klubben under åren 2001-2003.

– Både Kim och Simon har utvecklats enormt och i Kims fall så är det ju smickrande att en klubb som Pixbo är intresserad av honom, säger Jonas och fortsätter:

– Kim ska självklart spela högre upp än i ettan, men det vore ju bra om han väntar lite med beslutet, hehe..., avslutar Jonas Nilsson och syftar förstås på att Färjestadens IBK själva har en jättechans att vara ett elitserielag säsongen 2007/08.

Annons

FAKTA/Poängligan

Norra ettans topp 3: 1. Johan Selander, IF Vesta 16 mål+16 assist=32 poäng, 2. Patrik Andersson, IBK Handen 6+24=30, 3. Mats Jonsson, Umeå City IBK 22+5=27, Klas Nordin, Örnsköldsviks SK IB 14+13=27.

Mellersta ettans topp 3: 1. Christian Kjellman, Örebro SK IBK, 20+4=24, Robin Sjöberg, do, 13+11=24, 3. Jacob Ericson, FBI Tullinge, 13+8=21.

Södra ettans topp 3: 1. Kim Nilsson, Färjestadens IBK, 25+13=38, 2. Jonas Elofsson, do, 12+14=26, 3. Jimmy Lagerkvist, Röke IBK, 9+15=24.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons