Nyheter

Överlägset FIBK föll mot effektivt Älvstranden

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

INNEBANDYFärjestadens IBK vann skotten med 30–10.Färjestaden dominerade stora delar av matchen.Men trots det förlorade FIBK-damerna hemma mot Älvstranden med 4–2.– Det är så frustrerande så det finns inte, säger hemmatränaren Johan Gustafsson.

Färjestadens damer hade chansen att ta ett stort kliv mot nytt kontrakt när Göteborgslaget IBF Älvstranden besökte Färjehallen i söndags. Men hypereffektiva gäster grusade de förhoppningarna.

Inledningen på matchen var ganska slarvig från Färjestadens sida. Allt för många uppspel gick till motståndarna och misstagen skulle straffa sig. Tyvärr flera gånger om.

Skott täcktes

Efter 10.02 tog gästerna ledningen genom Charlotte Mansfield efter ett frislag.

0–2 gjorde planens bästa spelare, Jenny Dohsé, efter 12.33 när FIBK tappade boll och gav Göteborgskorna chansen att kontra.

Mardrömsminuterna var inte över för FIBK utan drygt tre minuter senare var det dags igen. På nytt tappade hemmalaget boll, den här gången när backen Hilma Thoftes skott täcktes, med en kontring och mål för gästerna som följd.

Därmed fick FIBK gå till periodvila i ett 0–3-underläge, trots 13–5 i skott.

Frustration

Färjestadentränaren Johan Gustafsson fick se på när Cecilia Gullme storspelade i Älvstrandens mål. Frustrationen blev inte mindre när Susanne Gustafsson fälldes helt ren med Gullme och endast fick med sig ett frislag.

– Det är så frustrerande. Stundtals är det bara ett lag på planen, vi spelar ut dem. Sedan tycker jag att vi blir berövade på en straff.

Andra akten innehöll ingen vidare underhållning. FIBK–tjejerna fortsatte att jaga ett reduceringsmål men trots dominans i spelet och 9–1 i skottstatistiken så visade resultattavlan fortfarande 0–3 inför avslutningen.

– De har en bra målvakt och det blir lite frustration i vårt lag. När vi inte gör mål blir vi rädda för att ta skott, säger Johan Gustafsson.

Väl i slutperioden spräcktes äntligen nollan. Lagkaptenen Karolina Johansson kunde, fint framspelad av Frida Karlsson och Susanne Gustafsson, ge sitt lag hopp efter drygt tre minuters spel.

FIBK såg ut att vara på gång, vann allt fler närkamper och fortsatte att skapa chanser.

Snabb omställning

Men med tio minuter kvar gjorde Jenny Dohsé sitt tredje och Älvstrandens fjärde mål för dagen. Detta efter att FIBK återigen slarvat och gästerna utnyttjat det via en snabb omställning.

Att Karolina Johansson sedan blev tvåmålsskytt spelade mindre roll. FIBK var till slut aldrig riktigt nära, trots ett stort spelövertag och förkrossande 30–10 i skott.

– Effektiviteten i första perioden och vår målvakt räddar oss. Jag tycker att Färjestaden var bra och det var underbart att de inte fick revansch för förra mötet. Det var oerhört viktigt att vinna den här sexpoängsmatchen, säger Älvstrandens coach Philip Godhe.

”Bara att bita ihop”

För FIBK, som fortfarande har fem poäng ner till strecket, blir det att jobba vidare.

– Hade vi fått ett tidigt mål så hade det sett helt annorlunda ut. Klart att en sådan här förlust svider men det är bara att bita ihop, säger Johan Gustafsson och fortsätter.

– Vi spelar bra och stundtals kommer vi rätt i försvarsspelet. Se bara på andra perioden när Älvstranden endast har ett skott på mål. Det är en klar skillnad mot för ett par månader sedan.

En annan som var besviken men också såg ljusglimtar var den hårt jobbande forwarden Josefin Nyberg.

– Det är tråkigt och känns orättvist. Men jag tycker att vi kämpar på bra. Vi hänger inte med huvudena och inställningen är bra.

Så det finns positiva saker att ta med?

– Ja, absolut.

Färjestadens IBK – IBF Älvstranden 2–4 (0–3, 0–0, 2–1)

Första perioden: 0-1 10.02 Charlotte Mansfield (Sofia Nordin), 0–2 12.33 Jenny Dohsé (Jenny Hedlund), 0–3 15.39 Jenny Dohsé (Jenny Hedlund).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 1–3 2.39 Karolina Johansson (Susanne Gustafsson), 1–4 10.06 Jenny Dohsé (Jenny Hedlund), 2–4 12.50 Karolina Johansson (Frida Karlsson).

Skott: 30–10 (13–5, 9–1, 8–4).

Utvisningar, FIBK: – IBFÄ: 2x2 min.

Kvarnligan3: Susanne Gustafsson. FIBK:s bästa spelare jobbade stenhårt och skapade chanser framåt. Borde ha fått med sig en straff och borde heller inte ha behövt kliva av planen som förlorare.

2: Karolina Johansson. Kaptenen gav sitt lag hopp två gånger om genom sina mål. På nytt tvåmålsskytt och som vanligt stod hon för ett rejält lagarbete.

1: Frida Karlsson. Tog för sig och stod för ett väldigt piggt inhopp. Låg bakom FIBK:ens båda mål och blev ytterligare ett orosmoment för Älvstrandens försvar.