Annons
Nyheter

Önskevärvningen sänkte FIBK

Nyheter • Publicerad 8 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Under flera omgångar, senast under fjolårssäsongen, har han varit aktuell för spel i Färjestadens IBK. I tisdags sänkte Mikael Blomberg FIBK:en med sitt Järfälla IBK.

Annons

– Gutt att få vinna och vinna med några mål också, säger den storväxte backen efter matchen.

Det är vid flera tillfällen de senaste åren som Blomberg och FIBK visat intresse för varandra, men någon övergång har aldrig blivit av. Förra säsongen valde han spel i Järfälla IBK och med 08:orna mötte Vimmerbysonen då Färjestaden i vårens elitseriekval.

JÄMNA MATCHER

– Men vi gör en bättre match nu än i kvalet, säger Blomberg. Vi har lyft oss lite och är bättre helt enkelt.

Färjestadens kvicke forward Johan Nilsson, som kvällen till ära fick hoppa in i startfemmorna, håller inte med.

– De är så jävla dåliga, men vi är ännu sämre, säger han. Vi ska egentligen avgöra den här matchen efter första perioden.

SAKNAR SIMON

Nilsson menar att försvarsspelet inte fungerade riktigt, med andra ord samma gamla visa som de senaste matcherna. Men det var framförallt slarviga uppspel som fällde Färjestaden denna kväll.

– De lurar oss och låter oss spela runt. Sedan när vi slår skitpass ställer de om snabbt, funderar Nilsson och tillägger.

– Men vi saknar ju Simon och Marcus (Nilsson och Johansson, spelar U19-VM i Schweiz), för vi träffar ju inte mål.

Annons

VAR ”ELOF” MED?

För Blombergs Järfälla var jumbofinal-segern välkommen efter två raka sudden-förluster med 5-6. Stockholmarna ligger fortfarande i botten av tabellen, men har spelat jämnt med motståndarna.

– Vi har bara ett bottennapp, annars har vi varit med i matcherna, säger Mikael. Så vi har för lite poäng.

Men det här var ingen välspelad match, du...

– Nej, men det är svårt att spela välspelat när de har man-man-försvar, det är ju det enda laget som spelar med det. Spelet blir fram och tillbaka då med en massa slag.

Hur var det att besegra gamle Vimmerbykamraten Jonas Elofsson?

– Var han med på planen...? Hehe... Tja, det börjar bli en vana nu. En dag på jobbet...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons