Annons
Nyheter

Olle historisk - förste ölänning i blågult

Nyheter • Publicerad 24 januari 2006

INNEBANDYEtt landslagsläger och flera reservuppdrag på hemmaplan.Olle Thorssell har under denna VM-säsong varit nära en plats i blågult, men när Tjeckien gästar Jönköping för ett dubbelmöte i februari, så får han nu chansen i det svenska landslaget.– Riktigt skoj! Jag fick reda på det vid tio-tiden i går kväll, berättar en glad Thorssell, som i och med uttagningen blir förste ölänning någonsin som får dra på sig en svensk landslagströja på seniornivå.

Thorssell, fostrad i Färjestadens IBK, är färsk i sammanhanget, men trots det har han gått och väntat på ett landskampsbesked från förbundskaptenen Kristina Landgren-Carestam.

Annons

– Vid lägret på Bosön fick vi ta på oss tröjan och ta ett kort och ända sen dess har jag längtat att få ta på mig den igen, säger Olle.

Vill bevisa

Thorssell har enligt egen utsago stått för en lite mer ojämn säsong i Wiler-Ersigens tröja i år jämfört med i fjol, men tror sig veta varför Landgren-Carestam kallat honom till Tjeckienkamperna.

– Jag spelar nog lite som de (förbundskapterna, reds. anm.) vill med snabba spelvändningar och så. Sen har jag spelat bra när det varit viktiga matcher som till exempel i Europacupen och det är viktigt.

VM går ju i Sverige senare i vår, hur ser du på det nu när du blivit kallad?

– Nu har jag ju fått chansen, så visst vill man bevisa att man vill ha tröjan.

Och så får du debutera i Jönköping, där du spelade i elitserien för JIK?

– Kul! Det lär vara en hel del folk där som man kommer att känna igen, avslutar den nybakade landslagsmannen.

Två röster om Olle

– Det här är han värd, helt klart. Olle är en tränares dröm, han har en otrolig inställning och ger allt.

Annons

Magnus Gustafsson, Färjestadens IBK

– Jäkligt kul. Jag blev glad när jag såg hans namn bland de uttagna. Han har förtjänat en plats i truppen och nu är det upp till honom att visa att han hör hemma i VM-laget.

– Sedan är ju Olle den ende debutanten, så det blir en tuff inkilning för honom...

– Vad det blir? Nja, jag kan väl säga att han lär få sjunga...

Niklas Jihde, lagkapten i det svenska landslaget

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons