Annons
Nyheter

Ödmjukt Växjö trots tronskiftet

Nyheter • Publicerad 19 december 2008

INNEBANDY, DIV 1

Senast Växjö IBK gästade Färjestadens IBK vände man hem med förlust 2–17. Nu – nästan exakt två år senare – gör Växjö nästa besök hos ölänningarna och nu är rollerna de ombytta. Växjö krigar i toppen av tabellen och får bära favoritskapet inför mötet mot FIBK:en.

Annons

– Färjestaden borta är en av de absolut svåraste matcherna på hela säsongen. Vi går in med stor ödmjukhet för den här uppgiften, säger Växjötränaren Victor Matsenius.

Tronskiftet skedde den 5 oktober då Växjö besegrade Färjestadens IBK med 6–3 på hemmaplan. Nu är smålänningarna favoriter inför dagens möte med ölänningarna. Men det är inte utan respekt för det gamla Superligalaget som Växjö nu står inför vad tränaren Victor Matsenius kallar en av årets svåraste matcher.

– Slappnar vi av en sekund så kommer Färjestaden göra tio mål – de har seriens kanske bästa offensiv men är för svaga bakåt, säger Matsenius.

”Dålig defensiv”

Detta är dock inte första gången Växjöcoachen kritiserar Färjestadens defensiv. Vid senaste mötet – då Växjö förlorade med 2–17 – sa han samma sak.

– Det var helt taget ur sitt sammanhang. Jag fick frågan om jag trodde att Färjestaden skulle klara av att spela i Superligan och jag svarade då att jag tyckte att deras defensiv var för dålig. Detta blev det ju väldigt stora rubriker på sedan, säger Matsenius.

Men 2–17 igen är väl knappast troligt?

– Haha, nej det kommer det inte bli. Vi är nu där Färjestaden var för två år sedan. När vi mötte Färjestaden då hade vi en snittålder på 18 år i laget och en väldig orutin. Vi har jobbat långsiktigt och killarna har växt till sig och ta för sig mer och mer.

Vad avgör matchen?

– Det lag som håller ihop sin defensiv bäst vinner matchen. Både vi och Färjestaden är farliga framåt och det gäller att inte ge bort några enkla mål.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons