Nyheter

Oavgjort i tufft Ölandsderby: Högby skrällde mot ”Mörby”

Nyheter • Publicerad 5 december 2007

INNEBANDY, DIV 5

Ö-derbyt mellan Högby IF och Mörbylånga GoIF slutade oavgjort 3-3. Bortalaget Mörbylånga såg länge ut att knipa tre poäng men Jesper Swahn kvitterade med cirka tre minuter kvar att spela.

– Det var hårt där ute, det är ju derby, säger Mörbylångas lagkapten Jimmie Nilsson.

Matchen mellan Högby och Mörbylånga blev en typisk division 5-match som präglades av mycket vilja och inte överdrivet mycket skönspel. Båda lagen smällde på rejält i närkamperna och en och annan eftersläng delades ut. Spelet urartade dock aldrig utan var bara tufft, precis som ett derby ska vara.

– Domarna skötte det bra och det spårade aldrig ur, säger Högbys tränare Mattias Carlsson.

WIBERG ÖPPNADE

Det var bortalaget Mörbylånga som tog ledningen i matchen genom snabbe Nicklas Wiberg. Friidrottaren var ständigt het med bra fart under benen, ett mål och en assist noterades han för. Spelet i första var relativt jämnt men med ett litet, litet övertag för Mörbylånga. Innan perioden hann ta slut kvitterade Högby IF genom Johan ”Fimpen” Petersson. För första gången på länge lyckades Högby alltså göra en bra förstaperiod. Något de tidigare haft svårt med. Andra perioden var i mångt och mycket synonym med den första. Mörbylånga förde det mesta av spelet och perioden slutade 1-1. Jimmie Nilsson var inte speciellt nöjd med sitt lags spel.

– Det är inte bra. Vi är alldeles för mycket ovän med boll och klubba och kommer till för lite avslut. Det känns som en lite loj insats från vår sida, säger Nilsson som gjorde två assister i matchen.

– Min grej är ju att göra assist, jag har aldrig gjort mycket mål.

Som storebror Jonas i då?

– Ja, han är ju ingen målskytt heller direkt, säger Jimmie Nilsson, om brorsan Jonas i Färjestadens IBK, och skrattar.

SWAHN KVITTERADE

De avslutande tjugo minuterna kännetecknades av mycket kamp, precis som de två tidigare perioderna. Johan ”Ljungis” Ljungström såg länge ut att bli matchvinnare efter att han dunkat in ett slagskott 4.31 in i sista. Men hemmalaget gav sig inte och rivjärnet Jesper Swahn kvitterade med ungefär tre minuter kvar. I slutet satsade bägge lagen fullt framåt men matchen slutade oavgjord. Närmast att avgöra var Högbys Johan Petersson.

– Det var bra för självförtroendet att knipa poäng av ett topplag. Det var ett ganska rättvist resultat om man ska se till hela matchen, säger Högbys Mattias Carlsson.

KALLE FORSSELL

Högby IF–Mörbylånga GOIF 3-3 (1-1, 1-1, 1-1)

Målen, HIF: Johan ”Fimpen” Petersson, Mikael Nilsson, Jesper Swahn.

Målen, MGoIF: Nicklas Wiberg, Mathias ”Tissan” Petersson, Johan ”Ljungis” Ljungström.