Annons
Nyheter

Nyberg stannar i FIBK:en men Johansson till IBC Engelholm

Nyheter • Publicerad 27 juli 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Josefin Nybergs övergång till elitserieklubben IBC Engelholm blir ej av.

Annons

– Det drog ut för mycket på tiden, säger Nyberg som nu väljer att spela kvar i Färjestadens IBK kommande säsong.

Som Ölandsbladet tidigare skrivit har Färjestadens IBK:s unga duo Tove Johansson och Josefin Nyberg länge varit på väg att byta klubb till elitserielaget IBC Engelholm. Nu blir dock övergången inte av för den ena av spelarna. Josefin Nyberg väljer istället att spela kvar i Färjestadens IBK kommande säsong, där hon i fjol gjorde fem mål och åtta assist och var ordinarie i en av de två förstafemmorna praktiskt taget hela säsongen.

– Övergången drog ut för mycket på tiden och nu är det bara en månad kvar till skolan börjar igen, så då tyckte jag att det var lika bra att bo kvar hemma i Färjestaden och gå ut skolan och sedan söka sig vidare, säger Nyberg som ska påbörja sitt sista gymnasieår.

Så elitserien lockar fortfarande?

– Ja, absolut. Jag får se hur det blir efter den här säsongen – det kanske dyker upp något som är mer intressant än Engelholm men just nu är det Färjestaden som gäller i minst en säsong, säger Nyberg.

Klart är dock att Tove Johansson flyttar till Engelholm. Johansson var i fjol FIBK:ens tredje bästa poängplockare med 15 mål och åtta assist. Förutom Tove Johansson har Färjestaden även tappat Susanne Gustafsson.

För FIBK-damerna drar säsongen igång den fjärde oktober då laget möter IBF Göteborg hemma i Färjehallen. För Johanssons Engelholm blir det en lång resa den 20:e september då laget spelar borta mot Örnsköldsviks IBK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons