Annons
Nyheter

Nya ansikten testade med FIBK

Nyheter • Publicerad 25 mars 2008

INNEBANDY

Till hösten börjar Färjestadens IBK om i division 1, men redan under långfredagen började man testa nya spelare inför säsongen.

Annons

Och FIBK-coachen Magnus Gustafsson var nöjd med testmatchen.

– Det var många positiva överraskningar, säger han.

FIBK kommer att arrangera två till tre testmatcher för att ta sig en titt på spelare i andra föreningar. Den första av dessa spelades i Färjehallen igår under långfredagen. Ett svart lag mötte ett vitt lag i 2x20 minuter, sedan följde ändringar i lagen innan den avslutande perioden.

Ingen spelare dominerade märkbart, men det vore ju märkligt om någon skulle kommit in och haft lekstuga med de nu superliga-meriterade FIBK:arna.

Det var åtta icke-FIBK:are som hade bjudits in till match och den mest välkände av dessa var väl CL98:s Stefan Johansson, ex-proffs i Schweiz och lillebror till forne FIBK-skyttekungen Mikael ”Mozart” Johansson. Hans klubbkompis Gustaf Johansson, fjolårets JAS-målvakt, var också ett välkänt ansikte för publiken i Färjehallen.

LÖNN NÄTADE

Desto mer okända var till exempel forwardsduon från Växjö IBK, Filip Kjellsson och Johan Bengtsson.

– Filip har en grym bolltouch och spelsinnet är otroligt bra, lyder Gustafssons ord. Johan är en löpstark allroundforward som har spelsinne och är målfarlig.

Från division 2-gänget Carlshamns IBK kom poängkungen Martin Berggren.

– En allroundspelare som är skottvillig, har en annorlunda stil mot de FIBK:are vi har.

Annons

Unge Nybrokeepern Martin Ludvigsson visade också upp sig.

– Det är en ung attackmålvakt med framtid, säger Gustafsson.

Slutligen testades också två division 1-meriterade herrar, Finspångs Anders Engberg och Vimmerbys Oscar Lönn. Den senare satte för övrigt testmatchens snyggaste mål.

– Oscar spelade bra med ”Klasse” (Klas Ivarsson) och visade på bra spelförståelse. Anders är väldigt löpstark och en fysisk spelartyp som vi saknar i laget.

Efter matchen hade coach Gustafsson och nye assisterande tränaren Adam Kallenberg individuella samtal med samtliga gästspelare och sedan följde en gemensam lunch.

Om två-tre veckor ska det sedan vara dags för ny testmatch.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons