Annons
Nyheter

Ny storseger för FIBK dam

Nyheter • Publicerad 27 november 2006

INNEBANDY, DIV. II DAM14–1 mot CL/98 i förra omgången.Och 13–4 nu senast borta mot Carlshamns IBK.Vad är det frågan om FIBK-tränare Johan Gustafsson?– Vi har fått vårt spel att stämma. Vi har två fungerande femmor och ett fungerande grundspel.

Färjestadens IBK är inne i zonen för tillfället. I fredags togs en ny storseger, nu borta mot Carlshamns IBK. Susanne Gustafsson inledde målskyttet redan efter en minut och 22 sekunder och efter halva inledningsperioden stod det 4–0 till öländskorna.

Annons

– När vi gör 4–0 efter 9.01 kändes det som att matchen var avgjord, för vi visste att vi skulle göra fler mål, men inte släppa in mer än tre-fyra mål, säger Gustafsson.

Hanna Helgesson gjorde 5–2 med åtta sekunder kvar på perioden.

– Det var spiken i kistan och efter 7–2 i andra perioden var det helt dött för Carlshamns del, konstaterar FIBK-coachen.

Har det lossnat på allvar för FIBK-damerna nu?

– De här två försvaren vi mött senast har väl kanske inte varit seriens bästa och det har ju också bidragit till de här storsegrarna. Men vi vet att vi är farliga och kan producera framåt.

FAKTA/Carlshamns IBK – Färjestadens IBK  13–4 (5–2, 5–0, 3–2)

Första perioden: 0-1 Susanne Gustafsson (Josefin Nyberg), 0-2 Carolin Eriksson (Klara Rudman), 0-3 Josefin Nyberg (Josefine Bengtsson), 0-4 Josefin Nyberg (Emelie Johansson), 2-5 Hanna Helgesson (Carolin Eriksson).

Andra perioden: 2-6 Tove Johansson (Hanna Helgesson), 2-7 Susanne Gustafsson (Josefin Nyberg), 2-8 Klara Rudman (Ulrika Helgesson), 2-9 Josefin Nyberg (Anna Erlandsson), 2-10 Tove Johansson (Carolin Eriksson).

Tredje perioden: 2-11 Susanne Gustafsson (Josefine Bengtsson), 3-12 Susanne Gustafsson, 4-13 Susanne Gustafsson.

Skott: 19-32 (6-12, 7-10, 6-10)

Annons

Publik: 108.

Kvarnligan

Efter en match där många förtjänar kvarnar faller de till slut på...

3: Susanne Gustafsson. Stabil både offensivt och defensivt och gjorde fem mål.

2: Hanna Helgesson. Utan hennes spelartyp, att alltid ge 110 procent, kan FIBK:en inte vinna så här stort.

1: Emelie Johansson. Stabilt spel, lugnt och behärskat. Gjorde sin bästa match för året.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons