Annons
Nyheter

Ny förlust efter sömnig start

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2012

INNEBANDY, ALLSVENSKAN

0–4-underläge efter kvarten. Sedan var FBC Kalmarsund aldrig nära att komma igen mot Fagerhult Habo IBK.

Annons

– Vi får skylla oss själva som inte är med från starten, säger backen Mathias Knutsson efter 5–6-förlusten.

I hemmapremiären startade FBC sömnigt men kom undan lindrigt. I bortamötet med Fagerhult började man likadant – men straffades nu hårt.

– Tyvärr är det så att vi inte är vakna från start. Det är två matcher i rad nu, det är precis som att vi måste bli förbannade för att komma igång, säger Mathias Knutsson.

Utvisningar

I en enorm uppförsbacke började FBC jobba sig ikapp. I början av andra akten reducerade man till 2–4.

– Vi gick över till man-man och kom igång på ett helt annat sätt. Vi vann våra dueller och skapade massor av chanser i andra perioden. Men domarna tappade det helt och började ta massa konstiga utvisningar, säger Knutsson vars FBC kom av sig och hemmalaget gick ifrån till 6–2. Kalmarsund kom sedan aldrig närmare än en 5–6-reducering i slutsekunden.

– Precis som Göteborg är Fagerhult ett lag vi ska slå. Men vi får skylla oss själva som inte 'är med från starten, börjar vi ordentligt så slår vi de här lagen, säger Knutsson.

• Två förluster direkt, är det oroande?

– Nej för tusan, det är bara två matcher. Men vi måste börja tro på oss själva, vi har kanske varit dåliga på det. Alla måste tro på det vi gör, det är bara att komma igen.

• Hur ska man undvika de här yrvakna starterna?

– Alla måste in i sig själva och ta fram inställningen direkt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons