Annons
Nyheter

Nu har BIBK:s vändning börjat

Nyheter • Publicerad 11 december 2008

INNEBANDY, DIV 3

De har sagt det hela tiden – ”Vi tar fler poäng när serien vänder”.

Annons

Nu har serien vänt och nu har kanske äntligen Borgholms IBK:s vändning börjat.

– Vi räknade från noll från och med den här matchen, säger tränaren Jimmy Hultenius efter 9–6-segern borta mot Sandbäckshults IBK.

Det är ingen hemlighet att Borgholms IBK har haft en tung inledande halva på innebandysäsongen 2008/09. I veckan vände dock serien med möte mot Sandbäckshults IBK. Och kanske vände även BIBK:s negativa trend – laget tog nämligen andra raka segern och första någonsin i seriesammanhang mot SIBK.

– Det var en helt annan inställning och alla slet och jobbade för varandra. Sandbäckshult försökte bäst de kunde men det var det inte värt – vi skulle helt enkelt inte förlora, säger Jimmy Hultenius.

”Klart bättre”

Borgholm var även bättre än Sandbäckshult långa stunder i matchen. Det var dock bara inledningarna på perioderna man inte var riktigt vakna.

– Sett över hela matchen är vi klart bättre, konstaterar Hultenius.

Robin Jansson inledde målskyttet efter 21 sekunder men fem minuter senare hade hemmalaget vänt till 4–2.

– Det var rena vilda västern i inledningen av matchen. Men efter detta tycker jag att vi dominerar perioden totalt och visar även detta genom att göra 4–4, säger Hultenius.

I den andra perioden gjorde Kristoffer Hultenius två mål innan Sandbäckshult kunde reducera till 5–6.

Annons

Kvitterade

7.28 in i sista perioden kvitterade hemmalaget och det var riktigt oroligt i Borgholm ett tag.

– Jag tog time out då och såg till att grabbarna lugnade ner sig lite. Sedan avgör vi matchen, säger Hultenius.

Först gjorde Robin Jansson sitt fjärde mål till 7–6 och sedan satte Johan Eriksson 8–6 och Axel Andersson 9–6.

– Det är lätt att framhålla Robin som gjorde fyra mål. Han spelade i förstafemman med Anton (Petersson) och ”Hutte” (Kristoffer Hultenius) och tackade verkligen för det förtroendet genom att göra fyra mål. Men jag tycker att hela laget gör en grym insats, säger Hultenius vars lag nu har lite marginal ner till nedflyttningsstrecket.

Trots Jansson fyra mål blev han dock inte poängbäst i Borgholms IBK. Kristoffer Hultenius lyckades förutom sina två mål i mittakten även spela fram till ytterligare tre mål och blev poängbäst – precis som vanligt – med totalt fem poäng.

FAKTA/

Sandbäckshults IBK – Borgholms IBK 6–9 (4–4, 1–2, 1–3)

Målen:0–1 Robin Jansson (Anton Petersson) 1–2 Johan Eriksson (Andreas Lindström) 4–3 Robin Jansson (Kristoffer Hultenius), 4–4 Robin Jansson (Frans Johansson), 4–5 Kristoffer Hultenius (Benjamin Nilsson) 4-6 Kristoffer Hultenius (Anton Petersson), 6–7 Robin Jansson (Kristoffer Hultenius), 6–8 Johan Eriksson (–), 6–9 Axel Andersson (Kristoffer Hultenius).

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons