Annons
Nyheter

”Mozart” missnöjd med petning

Nyheter • Publicerad 20 januari 2006

INNEBANDYFärjestadens IBK:s gunstling och poängmaskin under många år är numera helt ute i kylan.Forwarden Mikael Johansson har inte fått många chanser att känna på bollen under denna säsongens 15 spelade matcher.– Nej, det har bara blivit en tio-elva perioder, suckar Vimmerbysonen.

Mikael Johansson gör i år sin femte säsong med Ölandsklubben och han har hela tiden levererat poäng. Han har bjudit på riktiga konststycken till mål och kom därför snabbt att kallas för ”Micke Mozart” av fansen.

Annons

Men medan man fortfarande ofta ser Wolgang Amadeus Mozarts ”Trollflöjten” uppvisad för folkmassorna, är det desto mer sällsynt att se Mikael Johanssons trollflöjt till bandyklubba nuförtiden.

Säsongen 2003/04 gjorde Johansson 31 poäng (23+8), vilket han vann den interna poängligan på.

Säsongen efter gjorde han 24 poäng (13+11), vilket endast räckte till en femteplats i den interna poängligan.

Under årets säsong har det bara blivit 8 poäng (4+4), vilket placerar honom delad åtta i den interna poängligan.

Med lika många poäng som den defensive backen Klas Ivarsson...

– Det är ju svårt att göra mål när man inte får spela, konstaterar han krasst.

Vad tror du att den snåla speltiden beror på?

– Jag vet faktiskt inte. Speciellt nu på senaste tiden har jag spelat bra på träningarna, så jag vet inte vad jag ska hitta på. Vi har ju sån här poängstatistik på träningarna och den leder jag.

Femma i klubbens historia

Skador har ofta satt käppar i hjulet för Mikael Johansson och han hade lite skadeproblem även inför den här säsongen. Sedan serien drog igång har han dock varit helt frisk.

Annons

Men trots skadefriheten har det alltså inte blivit så många perioder spelade för Johansson, som med totalt över 150 poäng ligger femma i klubbens maratonpoängliga, före FIBK-klassiker som Olle Thorssell och Jonas Nilsson.

Du satt på bänken utan någon speltid i onsdagens länsderby mot dina gamla lagkamrater i Vimmerby IBK. Det måste varit frustrerande, eller?

– Ja, den matchen var extra frustrerande. Speciellt när en kille som knappt tränat kommer in och tar en plats istället för mig.

Lämnar kanske FIBK

Färjestadens första-line med Mårten Palmefors, Kim Nilsson och Jonas Elofsson har hittills varit synnerligen framgångsrik och i andrakedjan har Andreas Löttiger och Pontus Knutsson varit rätt fasta val. Så det är främst den sjätte forwardsplatsen Mikael Johansson slåss om.

Om du inte får någon mer speltid är du då kvar i FIBK:en nästa säsong?

– Nej, då har jag ju inte så mycket att göra i Färjestaden om jag inte får spela. Jag vill ju vara kvar i Färjestaden, men det är jobbigt när man tränar så mycket som man gör och ändå inte får spela.

Vad ska du då göra för att ta en plats igen?

– Jag vet inte, men det är väl bara att kämpa på.

Ja, Mozart ger sig väl inte?– Nej då, så vi får se om jag hittar ”Trollflöjten” igen, hehe.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons