Annons
Nyheter

Mörbylånga debuterar i innebandyfemman

Nyheter • Publicerad 18 maj 2006

INNEBANDYInnebandy-Öland växer och växer.Till hösten kommer öns herrlag att utökas från fyra till fem.Då drar nämligen Mörbylånga GoIF igång ett lag i division V.

Håkan Nilsson, sekreterare i Mörbylånga GoIF och sammanhållare för innebandyn i klubben sedan ungdomsinnebandyn drog igång för sex år sedan, förklarar motivet bakom klubbens seniorsatsning.

Annons

– Vi har ju vårt äldsta pojklag, P16, och vi måste ta hand om de spelarna inför framtiden.

Meriterad tränare klar

En tränare med spelarmeriter från högre upp i seriesystemet har redan tackat ja till att leda laget, men Nilsson vill först informera spelarna om denne tränare innan namnet blir officiellt.

– Ja, och sedan finns det intresserade till posten som assisterande, tillägger han. Vi har många lokala spelare från Mörbylånga och det är även många som har hört av sig från Färjestaden, för vi har haft ett litet samarbete med Magnus Gustafsson (tränare, Färjestadens IBK).

– I dagsläget har vi muntligen klart med cirka 15-20 killar som har eller har haft knytning till FIBK samt fem stycken med knytning till Mörbylånga GoIF, fortsätter Nilsson.

Magnus Gustafsson hjälpte gärna till att sprida innebandyn på Öland.

Behövs alternativ i syd

– Vi fick en lista av honom på lämpliga kandidater från FIBK som han tänkte sig kunna vara intresserade av att hjälpa till med uppstart av ett lag, berättar Nilsson och fortsätter.

– Han såg det även som en bonus för FIBK då det framöver kommer att spottas ut ett stort antal spelare med de stora kullarna födda -90, -91 och 92. Dessa killar måste tas om hand och då behövs det alternativ till FIBK och SSG på södra Öland.

Vad är då målet denna debutsäsong?

– Målsättningen är att under säsongen etablera ett lag för att till säsongen 2007-08 utöka med ett reservlag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons