Annons
Nyheter

Meriterad målvakt förstärker FIBK:en

Nyheter • Publicerad 5 maj 2006

INNEBANDY, DIV. IIMålvakten Frida Nordholm, som föregående säsong vaktade kassen för division I-laget Årsta från Uppsala, förstärker Färjestadens IBK kommande säsong.– Ja, hon är klar, det är bara underskriften som saknas, säger en nöjd Johan Gustafsson, tränare i FIBK.

Gustafsson, som nästa säsong delar tränarskapet med Mårten Andreasson, ser ut att förlora fjolårets burväktare Helen Johnsson till studier på annan ort.

Annons

Så det är en inte helt missnöjd Gustafsson som ÖB-sporten samspråkade med i går eftermiddag.

– Frida är en perfekt målvakt att få in. Hon är jättebra, samtidigt som ”Tessan” får sig en läromästare, säger Johan och syftar på unga målvaktstalangen Therese Trofast som redan finns i organisationen.

”Lokalt stöd”

Respekten är ömsesidig.

– Jag har hört att det är ett väldigt duktigt lag, även om de åkte ur ettan. Det ska bli spännande, jättekul! säger en lika nöjd Frida Nordholm.

Nordholm är 27 år och kommer ursprungligen från Värnamo. Hon har spelat i elitserien och var för ett år sedan med och vann division I för sitt Uppsalalag.

Ett jobb som jurist på CSN i Kalmar lockade henne till spel i Färjestaden.

– Jag har även pratat med CL, men Färjestaden verkade vara mest revanschsuget. Det verkar också finnas ett stort lokalt stöd och en bra organisation runt laget, fortsätter hon.

Styrkor som målvakt?

– Jag är envis, läser spelet bra, har ett bra samarbete med utespelarna och så hatar jag att släppa in mål...

Annons

Så Färjestaden har värvat en vinnarskalle med andra ord?

– Definitivt...

Muntligt ja från Anna

Frida Nordholm räknar med att skriva på inom kort och flyttlasset till Ölands breddgrader går i början av augusti.

Färjestaden hoppas dessutom på fler positiva nyheter.

Anna Erlandsson, som i fjol spelade elitserieinnebandy med Ingelstad, har enligt Gustafsson muntligen tackat ja till sin moderklubb om hon bara kommer in på högskolan i Kalmar.

Även duktiga Kajsa Åkerman, lagkamrat med Erlandsson i Ingelstad i fjol, är aktuell för spel i FIBK-tröjan.

– Vi väntar med ett svar från Kajsa. Vi ska höras nån gång nästa vecka, avslutar Johan Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons