Annons
Nyheter

Mätta CL98-spelare var hungrigare än Borgholm

Nyheter • Publicerad 4 januari 2008

INNEBANDY, DIV. 3

Ett mätt serieledarlag i form av CL98 kom till Öland för derby mot Borgholms IBK.

Annons

Mätta på julmat vill säga, inte på framgång.

För trots att bland andra knäskadade poängkungen Johan Wittberg saknades vann gästerna komfortabelt med 8-3.

– De får gå hem och fundera på om de vill spela innebandy, eller kanske börja med schack i stället, säger BIBK-tränaren Jimmy Hultenius kritiskt om sina spelare.

Borgholms IBK skrällvann i höstens bortamöte med namnkunniga CL98 och hade förhoppningar om att upprepa bedriften när det var dags för returmöte på öländsk mark. Något som dock aldrig var nära att lyckas.

– De var bättre än oss, det var inte mycket att säga om utan det är bara att gratulera. De spelar precis det spelet vi ska göra, lite totalinnebandy, summerar Borgholms tränare Åke ”Pinnen” Peterson.

En summering som stämmer väl överens med händelseförloppet. Visserligen tog hemmalaget ledningen redan efter 2.31 genom Jimmie Nilsson, men så mycket mer fick man inte att jubla åt den här kvällen.

Ett till en början lite konfunderat CL98 repade mod och tre obesvarade mål i mitten av perioden såg till att gästerna hade en 3-1-ledning med sig in i omklädningsrummet. Stor del i den ledningen hade förre FIBK-profilen Mikael Johansson. CL:s spelande tränare fick rycka in igen då skador, bland annat på nämnde Wittberg, gjorde att serieledarna saknade manskap.

– Jag har inte spelat så mycket i höst utan haft problem med foten. Man visste ju inte om den skulle hålla, men det var kul att få vara med och lira lite, säger Johansson som med ett mål och två assist till lillebror Stefan låg bakom CL:s övertag efter första 20.

ÖPPEN KASSE

Mittperioden inleddes med mål av annan gammal FIBK:are i form av Daniel Nilsson, återigen efter förarbete av den äldre av bröderna Johansson. BIBK såg redan då ut som ett slaget lag.

Annons

– Ja, det kändes faktiskt lite så på bänken också då. Men sedan känns det som att vi höjer oss igen, säger Åke Peterson.

Minsann, Borgholm replikerade snabbt genom 1-0-skytten Nilsson och när hans radarpartner Marcus Andersson rakade in trean 6.43 in i perioden var det helt plötsligt match av det hela. Gästerna agerade ängsligt och kvitteringen var bara centimeter borta när Benjamin Nilsson praktiskt taget stående på mållinjen missade öppen kasse. CL kom undan med ett nödrop där och pausvilan var nog välkommen hos Johanssons gäng.

– Vi har tappat matcher förr, men jag skällde på dem lite och det hjälpte, säger CL-tränaren.

De avslutande 20 minuterna gick sedan helt i CL98:s tecken. Krister Larsson klev fram, stal showen helt med tre mål och var högst delaktig i att seriens bästa lag sprang ifrån till en 8-3-seger. Allt gick gästernas väg, Borgholms power play saknade spets och till på köpet tilläts gästerna att göra mål i numerärt underläge.

– Vi spelade nästan bättre utan power play, säger Borgholms tvåmålsskytt Jimmie Nilsson och fortsätter.

– Sedan blev vi lite uppgiva efter 3-5 och 3-6. De var snäppet bättre än oss.

INNEBANDY ELLER SCHACK?

Att BIBK rasade ihop fullständigt var nog de flesta överens om att döma av hur snacket gick bland åskådarna. Den åsikten delar även Jimmy Hultenius, Pettersons tränarkollega hos ölänningarna.

– Att vi förlorar kan jag köpa, men inte sättet vi gör det på. Rasmus Sandström (målvakten) var bra idag (läs: i onsdags) men resten bör gå hem och fundera på om de vill fortsätta med innebandy eller kanske börja med schack i stället, sågar Hultenius.

Mer nöjd var av förståeliga skäl kollegan i CL. Men trots segern väntar ingen lugn och ro för CL-spelarna, tvärtom.

Annons

– Alltid kul med en seger förstås. Men det har ju varit jul- och nyårsfirande och det har väl blivit en del julbord. Vi får köra hårt i veckan nu och springa bort julmaten, det behövs, säger Mikael Johansson och skrattar.

FAKTA/

Borgholms IBK-CL98 3-8 (1-3, 2-1, 0-4)

Första perioden: 1-0 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson) 2.31, 1-1 Mikael Johansson (Daniel Nilsson) 12.20, 1-2 Stefan Johansson (Mikael Johansson) 13.40, 1-3 Stefan Johansson (Mikael Johansson) 15.33.

Andra perioden: 1-4 Daniel Nilsson (Mikael Johansson) 3.43, 2-4 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson) 5.32, 3-4 Marcus Andersson (Anton Petterson)

Tredje perioden: 3-5 Krister Larsson (Kalle Forssell) 2.08, 3-6 Krister Larsson (Joel Sjöqvist) 9.47 spel 4/5, 3-7 Daniel Nilsson (Stefan Johansson) 11.02 spel 5/4, 3-8 Krister Larsson 11.42 (Per Becker).

Utvisningar, BIBK: 2x2 min.

CL98: 3x2 min.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons