Annons
Nyheter

Matilda Svensson förstärker Färjestaden

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

INNEBANDYFärjestadens IBK:s damlag får ett välkommet tillskott inför slutspurten i ettan.Poängdrottningen Matilda Svensson, som förra säsongen spelade i elitserien, återvänder hem till Öland och väntas bli spelklar inom kort.

Färjestadens innebandydamer jagar nytt kontrakt i division I.

Annons

Nu kommer en välkommen förstärkning i form av elitseriemeriterade Matilda Svensson.

De senaste fyra månaderna har Svensson spenderat i Australien. Nu ser hon fram emot att återvända till hemmaön.

– Det känns bra. Fyra månader i Australien räcker. Jag har jobbat, rest och haft kul, men nu ska det bli skönt att komma hem.

Poängdrottning

Svensson spelade i FIBK fram till förra säsongen då det blev spel i elitserien med Lockerud/Mariestad IBK.

I FIBK var hon poängdrottning och vann säsongen 2003/2004 poängligan i division II med sina imponerande 55 poäng, fördelade på 38 mål och 17 assist.

Sejouren i Lockerud/Mariestad var också lyckad för öländskan som var ordinarie i elitserielaget.

– Jag fick spela varje match, så det gick ju bra.

Lockerud/Mariestad ville gärna ha tillbaka sin anfallstalang. Men nu väntar jobb i Böda och spel för FIBK i division I.

– Jag vill vara hemma på Öland och är jättesugen på innebandy igen. Jag ville inte åka till Mariestad bara för ett par månader.

Annons

Alternativ

Johan Gustafsson, Färjestadens tränare, välkomnar förstås sin återvändare.

– Hon är en målskytt och tillför rutin, trots att hon är ung. Dessutom ökar hon konkurrensen ytterligare. Det var tänkt att hon skulle komma hem och då ville vi förstås nyttja henne.

Gustafsson får nu ett välbehövligt alternativ när Karolina Johansson flyttar och 90-tjejerna saknas i omgång 16 och 17 då de spelar riksslutspelet med FIBK:ens F15-lag.

Matilda Svensson flyger från Australien på onsdag och väntas vara i Sverige på fredag. Spelklar för FIBK blir hon inom fem dagar efter att Svenska Innebandyförbundet har fått övergångshandlingarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons