Annons
Nyheter

Lagkamrater nästa säsong?

Nyheter • Publicerad 5 april 2006

INNEBANDYFärjestadens IBK fortsätter sin satsning mot elitserien.I helgen har klubben kallat till testmatch och en rad intressanta namn dyker upp i Färjehallen för att prova vingarna.Slätaflys dynamiska duo i form av Martin ”Sotarn” Magnusson och Martin Fredricsson är två av dem.

Just Magnusson och Fredricsson från Färjestadens division I-rival Slätafly känns extra spännande med tanke på att det var den duon som gick i det främre ledet när Torsåsgänget tog sig an FIBK i två heta derbybataljer under säsongen som gick.

Annons

– De är de enda jag skulle vilja ha från Slätafly. ”Sotarn” har sådana kvaliteter att det går att göra lite spännande saker med honom. Fredricsson har jag alltid varit imponerad av, det är en spelare som kör på med full fart, en sådan typ vi behöver, säger Gustafsson.

– Alltid kul att bli tillfrågad, det ska bli roligt att testspela, säger den rivige högerskytten Fredricsson.

Jobb prio ett

En annan klasslirare som kommer till Färjehallen är Niklas Grek, den 197 centimeter långe elitseriebacken från Jönköpings IK.

– Jag känner Olle (Thorssell, reds. anm.) ganska väl och så har jag träffat Magnus (Gustafsson) tidigare. Det ska bli intressant att se vad de har för framtidsvisioner, säger JIK-backen om det kommande Ölandsäventyret.

Var Nässjösonen, 31, hamnar nästa säsong har dock väldigt mycket att göra med jobbsituationen.

– Ja, så är det ju, man kan ju fortfarande inte leva på innebandyn, så att hitta ett jobb är ju prioritet nummer ett, berättar Grek, som i sommar blir färdigexaminerad datatekniker.

Storlek och rutin

FIBK-coachen Gustafsson är givetvis väldigt intresserad av elitseriebacken som i år spelade alla 22 matcher i grundserien.

– En spelare med storlek och rutin och som varit med när det blåser. Jag har haft honom i huvudet länge, kommenterar Gustafsson.

Annons

Tillsammans med Magnusson och Fredricsson, så är Grek emellertid inte den ende intressante spelaren som på lördag beträder Färjehallens inomhusgolv.

Eller vad sägs om Daniel Kahn, Östra SK, Mikael Blomberg, Mullsjö AIS, Linus Nordgren, Stanstad, Martin Sköld från CL98, samt Borgholmsduon och tillika innebandygymnasisterna Anton Pettersson och Rasmus Helgersson?

– Vi har aldrig haft en sådan här stark besättning hos oss tidigare, det märks att vi har en större genomslagskraft nu, säger en nöjd Gustafsson.

Jättetalang

Jättetalangen Nordgren, 17, som vann UVM tillsammans med Kim Nilsson, är ytterligare ett hett namn som många klubbar i Sverige vill åt.

– Linus stannar nog i Stanstad, men vi vill gärna visa upp Färjestaden inför framtiden. Han är en Christer Persson-kopia, men lite snabbare..., fortsätter FIBK-coachen.

Två elever

Magnus som även fungerar som tränare på innebandygymnasiet har bjudit in två av sina elever i form av centern Anton Pettersson, 18, och backen Rasmus Helgersson, 17, båda från BIBK.

– Det blir nog kul för dem att mäta sina krafter med division I-spelare och en elitseriespelare. De mår i och för sig säkert bra av att spela med Borgholm i fyran nästa säsong, men vi tittar givetvis på dem inför framtiden, avslutar Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons