Annons
Nyheter

Kolmeviks Ölandslag har varit excellent

Nyheter • Publicerad 22 februari 2006

INNEBANDY, DIV. IIIDetroit Red Wings och Vancouver Canucks har länge setts som ”svensklag” i hockeyligan NHL.I år har CL/98 vuxit fram till ett riktigt ”ölandslag” i innebandyns division III.Gårdbysonen Martin Kolmevik är en av ö-exporterna.

Han gjorde debut i SSG:s A-lag redan som femtonåring.

Annons

I april fyller han 22 år och kommer precis ha avslutat sin första säsong med Kalmarklubben CL/98, vilken han lämnade ”Kanonerna” för i höstas.

– Det har funkat bra, säger han om hoppet från division V till division III. Det är ju bättre klass på spelet nu, det säger sig ju självt, men vi har tillhört toppen så man har ju fått spela i ett bra lag.

Vad är den största skillnaden mellan SSG och CL?

– Det är att organisationen är mycket större. Men det är väldigt stor skillnad mellan klubbarna.

Någon likhet då, förutom att båda lagen består av bokstavskombinationer?

– Jag vet inte, men det ska väl vara att det är rätt unga lag båda två.

Öländsk invasion

De öländska inslagen i CL/98 har alltid varit lätträknade, men inför denna säsongen gick FIBK-centern Adam Kallenberg över bron och följdes sedan av trion Kolmevik, John Larsson, Joakim Bengtsson som alla bytte spel i SSG mot spel i CL.

Under säsongen kom dessutom Johan Anbacken från FIBK, samtidigt som Färjestaden lånade ut Victor Liljeroth till Kalmarklubben.

Varför denna ”ölandsinvasion” i CL?

Annons

– Jag tror det beror rätt mycket på Jimmie Söderström (CL-tränare, tidigare framgångsrik tränare för Färjestadens IBK). Han hade mig när jag var i Färjestaden och han har haft Kallenberg och John Larsson också.

– Och sedan tror jag att det är för stort hopp mellan SSG och Färjestaden, säger han och syftar på att division III med CL är ett bra alternativ däremellan.

Trivs med ”Kimman”

Kolmevik har spelat alla CL:s matcher utom en, men poängskörden har inte varit i närheten av vad han brukar. Så här långt har han bara mäktat med tre mål och tre assist.

Varför så snålt med poäng, Martin?

– Jag har inget bra svar på det. Jag borde göra mer poäng, men jag har inte fått den rollen i laget. Jag har blivit mer av en komplementspelare och det är andra som gör poängen.

Vilka kedjekamrater har du spelat med?

– Vi har gått runt mycket under hela säsongen och jag tror faktiskt att jag har spelat med alla i laget.

Vem har du trivts bäst med?

– ”Kimman” (Joakim Bengtsson, också nyförvärv från SSG). Vi spelade mycket tillsammans i början.

Annons

Tufft slutprogram

De två bästa lagen i division III går direkt upp till division II, men Kolmevik är rädd för att hans tredjeplacerade CL redan spelat bort chansen till avancemang.

Mot ex-FIBK:aren Tom Anderssons Rottne IF.

– Vi vann bara i sudden mot Rottne för nån månad sedan och då halkade vi efter, suckar han. Så nu lär det vara kört.

Det som talar emot CL är det tuffa spelschema som återstår, först match mot redan klara seriesegraren och sedan mot tabellfyran.

– Vi har ett jäkligt tufft program och så måste ju Lagan förlora. Allt kan ju hända, men Lagan har ett lättare program kvar, så...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons