Annons
Nyheter

”Klasse” lägger klubban på hyllan och slutar i FIBK

Nyheter • Publicerad 30 april 2009

INNEBANDY, DIV 1

Färjestadens IBK:s mest rutinerade spelare lägger av.

Annons

– Det har varit på gång ett tag nu och jag känner att det är dags att sluta, säger Klas Ivarsson vars 14 säsong i Färjestadens IBK:s a-lag även blev hans sista.

Klas Ivarsson har gjort sig känd och populär bland Färjestadens IBK:s anhängare som en väldigt fysisk back som inte viker en tum.

Men i fortsättningen får man klara sig utan Ivarsson som lägger klubban på hyllan och slutar i Färjestadens IBK.

– Vi ska bygga hus snart och dessutom får vi barn till sommaren. Jag vet inte hur mycket tid jag kommer få över och väljer att sluta med innebandyn då det inte längre är lika högt prioriterat säger Ivarsson som under sina år i FIBK gått under det väldigt passande smeknamnet ”Klasse-kross”.

76 POÄNG

Trots att Ivarsson inte är känd som något offensivt geni har han lyckats göra 76 poäng i FIBK:en, och är med detta lagets 15 bästa poängplockare genom tiderna. Av dessa poäng kom tre under hans sista säsong i laget och två i den svenska Superligan.

– Avancemanget till Superligan är något som jag alltid kommer minnas. Ser man över en hel säsong så var ju självklart SSL-säsongen speciell. Men det finns andra mindre saker som man har med sig, säger Ivarsson som alltså kan se tillbaka på en 14 säsonger lång innebandykarriär.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons