Annons
Nyheter

Kim tillbaka med besked

Nyheter • Publicerad 17 mars 2010

INNEBANDY,

SM-SLUTSPEL

Annons

Borta åtta veckor med en bristning i låret.

Tillbaka till slutspelet och omedelbart levererade Kim Nilsson för AIK.

– Det känns att det är allvar nu, säger Nilsson.

Kim Nilsson är tillbaka i AIK. Och detta med besked. Under de två första kvartsfinalmatcherna mot IBF Falun har ölänningen nätat tre gånger för Stockholmarna, vilket gör honom till lagets främste målskytt i slutspelet.

– Det har helt klart gått över förväntan. Första matchen var visserligen ganska jobbig och det kändes att man inte riktigt hade matchtempo i kroppen. Andra matchen gick riktigt bra för min del men den förlorade vi ju tyvärr, säger Nilsson.

TVÅMÅLSSKYTT

Fredagens första kvartsfinal vann AIK med 7–5 och då var det Nilsson som fick avgöra matchen då han med tre minuter kvar att spela satte matchens sista mål. Under det andra mötet, som spelades i Falu Kuriren Arena i måndags, blev Nilsson tvåmålsskytt. Ölänningen satte både 3–3 och 3–4 i mitten på andra perioden. Dock räckte inte detta för att AIK skulle vinna och istället kvitterade Falun till 1–1 i matcher efter seger 6–5.

– Det känns riktigt tungt. Det hade varit skönt att ha en 2–0-ledning och kunna avgöra hemma i Solnahallen på torsdag (läs i dag), säger Nilsson.

• Hade ni förväntat er att det skulle bli så tufft mot Falun?

– Det känns att det är allvar nu och det finns inga enkla motståndare i ett slutspel. Alla höjer sig ett snäpp i slutspelet och vi hade förväntat oss att det skulle bli tufft.

Annons

• Om ni tar er vidare från kvartsfinalen vilka skulle du då vilja möta i semin?

– Det spelar absolut ingen roll. Vårt mål är att vinna SM-guld och då måste vi besegra alla lag. Så för mig spelar det ingen roll vilka vi får i varken semin eller i finalen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons