Annons
Nyheter

Kim tänker lämna Färjestaden

Nyheter • Publicerad 5 mars 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Spekulationerna är många. Och de lär inte bli färre nu.

Annons

– Jag kommer lämna Färjestadens IBK till nästa säsong, säger lagets stora stjärna Kim Nilsson.

För första gången har Kim Nilsson själv sagt det alla FIBK-fans så länge befarat – att han lämnar Färjestadens IBK. AIK, Falun, Helsingborg, Jönköping, Storvreta och Warberg. Sex klubbar har hittills kontaktat Kim Nilsson. Men ännu är inget klart.

– Jag känner att jag behöver röra på mig för att utvecklas. Och förmodligen kommer jag lämna Färjestaden till nästa säsong men eftersom inget är helt klart så vet jag inte ännu hur det blir, säger den eftertraktade 19-åringen.

ÄNNU KONTRAKTERAD

Eftersom Nilsson fortfarande är kontrakterad med FIBK så kan en övergång dra ut på tiden ordentligt. Och i en liten sport som innebandyn, där någon större budget för övergångsummor inte ryms, kan en övergång mellan två klubbar bli en utdragen historia. Inför årets säsong erbjöd Jönköpings IK 25 000 kronor för Kim Nilsson, vilket Färjestaden sa nej till utan att ens överväga budet.

– Jag vet inte när en övergång kan bli klar. Det kommer förmodligen dröja ett par veckor, säger Nilsson som den 29 mars, dagen efter sin 20-årsdag, åker på semester till Thailand.

Blir det klart innan du åker?

– Det vågar jag inte svara på. Det är omöjligt att säga hur lång tid detta kommer ta.

Vad blir det som avgör vilken klubb det blir?

– Det viktiga är inte var klubben ligger. Det viktiga är att jag trivs i klubben – den sociala biten kommer att avgöra.

Annons

Vad har klubbarna sagt när de hört sig för?

– De undrar vad jag funderar på att ta vägen inför nästa säsong, hur jag vill göra och vad jag känner för.

Har du besökt någon klubb ännu?

– Nej, det har jag inte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons