Annons
Nyheter

Kim och Simon i blågult

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2006

INNEBANDY

Jan Gustafsson har tagit ut sin första trupp som förbundskapten för U19-landslaget och det är truppen som ska försvara de blågula färgerna i Euro Floorball Tour i finska Esbo i början av november.I truppen återfinns givetvis FIBK:ens talangfulla Nilssöner Kim och Simon.

Annons

Forwarden Kim Nilsson, som ännu bara är 18 år, har varit med förr och är redan lite av en veteran i U19-landslaget.

Sjuttonårige backen Simon Nilsson är dock en av flertalet vassa spelare födda 1989 som nu tagits ut i laget.

– Som vanligt satsar vi årskull för årskull. Det här är 88:ornas säsong. De 89:or som har kommit med har gjort det för att de är så pass bra, säger Gustafsson till Svenska Innebandyförbundets hemsida innebandy.se.

Hemsidan beskriver fortsättningsvis Simon Nilsson som ”en beryktad skarpskytt”.

Fredagen den 10 november spelar Sverige mot Tjeckien, dagen efter stöter man på Schweiz och på söndagen mäter man krafterna med Finland.

Turneringen blir för övrigt första gången laget samlas den här säsongen, så innan inledningsmatchen mot Tjeckien kommer laget ha två träningspass på torsdagen.

– Det handlar om att snabbt få ihop laget. Vi har ett späckat schema, säger Gustafsson till innebandy.se.

Och han tror inte på några lätta segrar direkt.

– Det blir jättetufft. Vi måste prestera riktigt bra om vi ska ta hem turneringen, säger Jan Gustafsson till innebandy.se.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons