Annons
Nyheter

Kapten Olle schweizisk mästare

Nyheter • Publicerad 21 april 2009

INNEBANDY, SWISS MOBILIAR LEAGUE

Silver i Europacupen och silver i den schweiziska cupen.

Annons

Men när den schweiziska ligan avgjordes i helgen fick Olle Thorsell äntligen sitt första guld för säsongen.

– Skönt att äntligen få vinna en titel i år. Vi har spelat bra hela året och är verkligen värda en titel, säger ölänningen.

Swiss Mobiliar League avgjordes i helgen då Tigers Langnau och SV Wiler-Ersigen gjorde upp inför 2 425 åskådare i Sporthalle Brünnli.

– Vi fick kämpa i underläge hela tiden, men sedan lyckades vi göra 3-3 bara sekunder innan andra periodpausen och det var ett jäkligt viktigt mål, berättar Thorsell, som sedan fick se sitt Wiler gå iväg och vinna med 6-3 i den sista perioden.

– Vi satte 4-3 snabbt i tredje och då fick de chansa lite.

TILL EUROPA

Tack vare segern fick Wiler-Ersigen revansch på Tigers Langnau som vann cupfinalen lagen emellan tidigare i år. Och det är verkligen dessa två lag som dominerar i Schweiz för tillfället.

– Ja, i dagsläget. Vi två är lite bättre än de andra lagen just nu, säger Thorsell, som i och med ligaguldet nu också säkrat direktplatsen till Europacupen i oktober.

BAGAREN

Efter triumferna 2004, 2005, 2007 och 2008 tog Wiler-Ersigen nu sin femte ligatitel. Och Olle Thorsell har varit med alla gånger utom den första 2004.

Annons

Hur skulle du ranka det här guldet jämfört med dina övriga tre?

– Det här kommer nog som tvåa. Första guldet är ju alltid speciellt och då var det ju första gången jag vann någonting. Men efter det guldet kommer årets. Eftersom jag har varit lagkapten i år har jag ju lagt ner mer tid på allting, med förberedelser och allt.

Och det måste vara speciellt att som lagkapten få lyfta den där bucklan?

– Ja, man står ju lite mer i fokus som kapten, speciellt eftersom man får lyfta bucklan. Och jag tror jag hade den i handen hela kvällen, jag släppte den aldrig ifrån mig, hehe...

Guldfirandet slutade traditionsenligt med att Wilers spelartrupp efter en lång kvälls firande hälsade på hos den glade bagaren i byn.

– Jo, det var klassikern i år igen. Så 20 glada gubbar vällde in på bageriet klockan fyra på natten.

Vad säger bagaren då?

– Han är skitnöjd. Han tycker det är skitkul.

VIKTOR LOVÉN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons