Annons
Nyheter

Jonas till FIBK:ens konkurrent

Nyheter • Publicerad 10 maj 2008

INNEBANDY, DIV 1

Färjestadens IBK:s Jonas Nilsson har bestämt sig. Om han kommer in på högskolan i Göteborg blir det spel i nyblivna division 1-klubben Lindås IBK, eller Lindås Waves som de också kallar sig.

Annons

– Jag har lite gamla kompisar där och de visade tidigt intresse, berättar centern.

Nej, det är inte Lindås utanför Nybro som nu fått för sig att tokvärva, det är Göteborgsklubben Lindås Waves IBK, som i år vann division 2 västra Götaland en poäng före tvåan IBK Lidköping. Till hösten gör man debut i ettan och lär då hamna i Färjestadens södra serie.

”KÄNNS BARA KUL”

– Det kändes lite blandat först att få möta Färjestaden, men nu känns det bara kul, säger Nilsson.

Under sin sejour i Pixbo då han vann två SM-guld blev Jonas god vän med flera spelare i laget och många av dessa spelar numera i Lindås. Därför föll valet på ”Vågorna” och inte på superligalaget Pixbo, som faktiskt också hörde av sig.

– Intresset från Pixbo var inte lika starkt och de kom sent in i bilden. Då hade jag nästan redan bestämt mig för Lindås.

Hur går det för Lindås som nykomlingar i år?

– Första året är ju tufft, men de har ju spelare som spelat högre upp tidigare, så... Men målsättningen är väl att etablera sig i ettan.

DET KAN BLI FIBK

Jonas Nilsson kan dock fortfarande finnas med i FIBK:ens trupp till hösten. Om han inte kommer in på sitt förstaval i Göteborg är hans andra- och tredjeval på högskolan i Kalmar. Om det inte blir något Göteborgsplugg, vilket han får reda på i mitten av juli, kommer det bli Färjestadens IBK till hösten och det är Lindås medvetet om.

Annons

– Ja, då blir det FIBK om de vill ha mig, säger Nilsson.

Som ÖB-sporten tidigare skrivit kommer inte Jonas Nilsson träna någon innebandy i sommar, då han gör en comeback på fotbollsplanen med Färjestadens GoIF i eltfyran. Där har bolltalangen nu redan spelat till sig en plats på a-lagsbänken i dagens match mot IFK Oskarshamn.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons