Annons
Nyheter

Innebandypar flyttar från FIBK

Nyheter • Publicerad 28 mars 2008

INNEBANDY

Han är kapten i Färjestadens IBK:s herrlag.

Annons

Hon är fröken FIBK och en av damlagets allra bästa spelare.

Men ingen är kvar i FIBK nästa säsong.

Mårten Palmefors och Susanne Gustafsson ska nämligen flytta till Linköping.

– Jag och Susanne funderade på att flytta ganska tidigt, vi var båda sugna på att testa något annat, berättar Palmefors.

Och att valet föll på Linköping var inte helt otippat med tanke på att Mårten är från just den bygden.

– Linköping tog kontakt tidigt och har alltid varit aktuellt. Det funkade bra både socialt och innebandymässigt, säger den i år 27-årige Palmefors, som kom till Färjestadens IBK från Linköping inför FIBK:ens debutår i division 1 2003.

Under tiden i Färjestaden har han blivit superligameriterad och det är just till superligan hans nya klubb strävar. I år föll KFUM på mållinjen då Mullsjö istället tog söderettans plats till superligan, endast på grund av bättre målskillnad.

– De har ambitionen att gå upp och var ju uppenbarligen nära redan nu, berättar ”Palme”. Men det blir svårt nästa säsong nu när det är kval igen.

VILL INTE MÖTA FIBK

Färjestadens herrar tappar alltså sin lagkapten Mårten Palmefors, som nu flyttar hem till moderklubben KFUM Linköping. Men om han ställs mot sin gamla klubb eller inte till hösten är skrivet i stjärnorna. Linköping ligger på gränsen mellan söderettan och mellersta ettan, men Palmefors hoppas att lagen hamnar i olika serier.

Annons

– Ja, jag skulle verkligen föredra den mellersta serien. Dels har jag mött lagen i södra serien väldigt mycket och dels vill jag inte möta Färjestaden.

Hur går det för Färjestaden nästa säsong, då?

– Det är omöjligt att svara på nu, men det kommer som sagt bli svårt att gå upp nu när det blir kval igen. Det kommer att komma upp nya ungdomar, men man ska nog inte ha så höga krav. Färjestaden kommer att komma tillbaka till superligan, men kanske inte nästa år.

INTE FÖR INNEBANDYN

Men det är som sagt inte bara herrlaget som drabbas då Mårten och Susanne flyttar. Susanne är ju fröken FIBK och gjorde i år sin tolfte säsong i a-laget.

– Jag kände att jag behövde röra på mig, det känns som rätt läge i tiden och det är lättare med jobb för mig däruppe också, säger hon om flytten.

– Men det är inte för det innebandymässiga jag flyttar, då skulle jag ju inte lämnat Färjestaden, fortsätter hon och berättar att det är mer livet utanför planen som gör att hon flyttar. Vi har trivts bra både i klubben och i Kalmar och Färjestaden och trivs man inte däruppe i Linköping kan man ju alltid flytta hem igen.

TVÅ KLUBBAR

Ny klubb för Susanne Gustafsson är dock ännu inte klar, men det lutar åt ett av stadens två division 1-lag: Bergs IK, som i år kom trea i division 1 västra, eller FC Linköping, som nyligen slagits ihop med KFUM. FC Linköping gick för en vecka sedan upp i division 1 och har nu slagits ihop med KFUM Linköping, vilket resulterat i Sveriges och världens största innebandyförening.

– Det lutar åt någon av de två, det finns inget annat att välja på, säger Gustafsson.

Annons

Även här väger det sociala in och hon ska nu dels höra sig för med Mårten och dels lite mer med de båda klubbarna för att kunna ta ett beslut.

– Men det får dröja med beslutet, säger hon.

TILLBAKA?

Klart är i alla fall att både Gustafsson och Palmefors ställs inför en ny utmaning då flyttlasset går upp till Östergötland i slutet av sommaren.

– Jag tycker det ska bli kul, säger Gustafsson, vars sambo avslutar med att tända ett hopp hos FIBK-fansen.

– Det är ingen omöjlighet att vi kommer tillbaka.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons