Annons
Nyheter

Inför dagens superligamatch: FIBK:ens andrafemma är het

Nyheter • Publicerad 25 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

I Färjestadens IBK har mycket kretsat kring förstafemman de senaste åren. Nu verkar man dock även ha hittat en riktigt vass andrafemma. Mot Balrog sist vann den nämligen matchen med 3-0.

Annons

– Vi har fått en härlig mix där nu, säger coach Magnus Gustafsson, som låter meddela att femman är intakt inför söndagens bortamöte med AIK IBF.

Ja, det har mest kretsat kring Jonas Elofsson, Kim Nilsson och deras förstafemma tidigare. Andrafemman har förlorat sina byten och fått förlita sig på förstafemmans produktion framåt.

– Mycket har hängt på förstafemman, säger Gustafsson, som under ett par säsonger har laborerat för att hitta receptet till en framgångsrik andrafemma.

Och det verkar han nu ha hittat i Christian Gunnarsson, Mårten Palmefors, Tobias Bengtsson, Simon Nilsson och Marcus Johansson.

– Vi har fått en härlig sammansättning, berömmer Gustafsson.

TOTALINNEBANDY

Medan FIBK:ens förstafemma har sina givna platser, med försvarande försvarare och poängplockande forwards är andrafemman betydligt mer föränderlig. Simon, ”Tobbe” och Mårten har tidigare i karriären både använts som backar och forwards och då Christian Gunnarsson ses på fler och fler offensiva raider är det svårt att inte få ordet totalinnebandy i munnen då man tänker andrafemma.

– Det är speciella spelartyper, lite oväntade, säger Gustafsson och hälsar avslutningsvis att andrafemman är intakt inför söndagens möte med AIK.

VIKTOR LOVÉN

Magnus Gustafsson om AIK

Annons

– De har ju ett på pappret lag som ska vara bäst i serien, mycket rutin och sex-sju aktuella landslagsspelare. Och en finsk landslagsmålvakt.

– Det är lite av innebandyns Real Madrid, de värvar de bästa spelarna och profilerna och kör mycket med namnkunnigt.

Laguppställning FIBK

Mål: Anders Bemervik (Emil Andersson).

Första: Klas Ivarsson, Johan Nilsson - Jonas Nilsson - Jonas Elofsson, Kim Nilsson.

Andra: Christian Gunnarsson, Mårten Palmefors - Tobias Bengtsson - Marcus Johansson, Simon Nilsson.

Avlastning: Eric Karlsson, Björn Nilsson, Josef Nilsson, Pontus Knutsson, Andreas Löttiger, Mats Söderqvist, Mathias Lennström.

Frånvarande: Viktor Liljeroth Björnarås (tillbaka i träning efter långtidsskadan), Martin Magnusson (fortfarande skadad, kör för fullt nästa vecka), Johan Nilsson (varit sjuk, kan kanske vara med och spela).

Poängkungar

AIK: Niklas Jihde 4+10=14p, Conny Vesterlund 9+4=13p, Patrik Edgren 4+5=9p

FIBK: Jonas Elofsson 8+4=12p, Kim Nilsson 5+7=12p, Simon Nilsson 5+4=9p

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons