Annons
Nyheter

”Hur fan kunde vi förlora”

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012

INNEBANDY, ALLSVENSKAN

4–3-ledning i tredje perioden.

Annons

En utvisning, ett stolpskott och ett bortdömt mål.

Sedan tappade FBC Kalmarsund matchen totalt.

– Det är surt för de här ska vi verkligen slå, säger tvåmålsskytten Jonas Elofsson efter 4–6 mot IBF Göteborg.

FBC Kalmarsund höll på att rädda sig själva i den allsvenska comebacken efter en sömning inledning. Man hade ledningen med 4–3 i tredje perioden men gästerna tilläts kvittera i power play. Vid ställning 4–4 hade man sedan ett skott i stolpen och ett mål inne som dock dömdes bort.

– Det är så jäkla små marginaler. Det hade kunnat gå hur som helst och inget som går att analysera egentligen, säger Jonas Elofsson.

Gästerna gick dock segrande ur striden med 6–4 efter att man hängt sista i tom kasse.

– Det där bortdömda målen vet jag inte... Det är väl kanske inte det som avgör matchen men det är jäkligt tungt att det inte godkänns.

• Vad avgör matchen då?

– Vi skapar mängder med chanser men släpper lite för lätta mål bakåt. Det är väl lite som förra året.

– Jag tror vi kommer titta tillbaka vid jul ungefär och fråga oss själva "Hur fan kunde vi förlora det här". Det känns inte som att de här är bättre än oss och när vi får igång vårt spel ska vi besegra det här laget.

Annons

MAN-MAN

Faktum är dock att FBC Kalmarsund la premiären i den första perioden. 0–1 kom innan tre minuter var spelade och tio minuter in i matchen släppte man andra kassen.

– Styrspelet fungerade inte alls. Vi tappade gubbar hela tiden och i omställningarna behövde de bara peta in bollen i mitten så var de en man mer där hela tiden, säger Jonas Elofsson.

– När vi byter om till man-man så tycker jag att vi har dem men tyvärr så håller det inte hela vägen.

Tränare Magnus Gustafsson:

– Vi är totalt bortkomna första 10. Det är det svagaste jag sett i år och det är många som inte får godkänt i den här matchen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons