Annons
Nyheter

”Henke” avgjorde mot ”Heda”

Nyheter • Publicerad 23 december 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Den öländske superligatränaren Stefan Hedlund ställdes igår mot fotbollslegenden Henrik Larsson, då FC Helsingborg gästade Västerås i måndags.

Annons

Och ”Henke” avgjorde matchen i sudden.

– Det var någon som hade regisserat det bra, säger ”Heda”.

Henrik Larsson gjorde sitt första mål för FC Helsingborg i gårdagens tv-sända match mot Västerås. Larsson lobbade in 8-7 till FCH i förlängningen och därmed tog skåningarna viktiga poäng i botten av tabellen.

– Det var ingen höjdarmatch, säger Hedlund. Det var två gäng som kom tillbaka efter semestern och vi är två lag som är tvungna att kämpa om varje poäng.

Hur spelade ”Henke”?

– Helsingborg var heta första fem och då var han nära att göra ett ”riktigt” mål, men sedan föll han ur matchen.

Hur tycker du annars han är som innebandyspelare?

– Det är en fullgod innebandyspelare med många bra kvaliteter. Skottet har han ju inte naturligt, men det säger de att han tränar. Annars har han ju löpningarna och spelsinnet.

ALLA ÄLSKAR HENRIK

Det var ett tag sedan Larsson gjorde sin uppmärksammade comeback på innebandyplanen och på tre matcher har han nu hunnit göra ett mål och tre assist i Superligan. Men vad tycker Bredsättrasonen Hedlund om all den galna ”Henke”-hysteri som fortfarande råder i innebandy-Sverige. All fokus ligger ju på ”Henke”.

Annons

– Det är ett bevis på hur stor fotbollen och ”Henke” är, säger Hedlund. Alla älskar honom vart han än drar fram. Så det är bara att tacka och ta emot för oss att vi inom innebandyn får uppmärksamhet. Så jag ser inget negativt med det.

JUL PÅ ÖN

Negativt kan man dock kalla placeringsläget, för Västerås ligger för tillfället näst sist i Superligan.

– Men runt kvalstrecket där nere var ju alla inställda på, säger Hedlund, som nu kommer hem och firar jul på Öland.

Efter jul väntar den andra halvan av serien med tretton nya matcher i jakten på nytt kontrakt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons