Annons
Nyheter

Hemvändare och målmaskin på plats

Nyheter • Publicerad 26 maj 2006

INNEBANDY”Pixbo–Jonas” är tillbaka.En poängmaskin från Sävsjö har anslutit.Pusselbitarna börjar med andra ord falla på plats för Magnus Gustafsson och hans Färjestadens IBK.

Färjestadens IBK rustar inför den kommande säsongen. På plats är nu återvändaren Jonas Nilsson tillsammans med Sävsjö IBK:s poängkung Mats Söderqvist.

Annons

Nilsson, med två SM–guld och spel i Pixbo på meritlistan, spelade senast i Sydney Blue Tongues där han blev australiensisk mästare. Nu ser han fram emot att återuppta innebandykarriären efter ett tags uppehåll.

Hur känns det att vara hemma?

– Underbart! Framförallt ska det bli skitkul att börja spela igen, säger han.

Om FIBK:ens utveckling de senaste åren har han bara positiva saker att säga.

– Klubben har verkligen gått framåt och det ser intressant ut. Allt har blivit mycket proffsigare.

Poängkung

Söderqvist, som tidigare har spelat för Linköping i division I och senaste säsongen var poängkung med 52 poäng (32+20) för Sävsjö i tvåan, tar även han till superlativ.

– Jag har ju inga erfarenheter av Färjestaden sedan tidigare. Men det verkar vara jäkligt seriöst här. En målmedveten satsning med höga men realistiska mål.

De båda nyförvärven välkomnas förstås av tränaren Magnus Gustafsson.

Vad kan de tillföra?

Annons

– Jonas är en riktigt bra och profilstark center, något som vi har saknat. Jag tror att han kommer att utveckla sin defensiv och samtidigt göra väldigt mycket poäng för oss, säger Gustafsson och fortsätter.

– Mats har jag haft i Smålandslaget och han är en ”äcklig” målskytt. Han vet hur han ska sätta bollarna. En spelare som kan göra mål från alla vinklar.

Rutin

Gustafsson får också något annat viktigt i och med den här duons ankomst, nämligen lite mer erfarenhet.

– Båda två kommer nog gå in i gruppen och ta ansvar.

Något som Nilsson håller med om.

– Jag ska kunna bidra med lite rutin i det här unga laget. Det är ändå ganska blygt, det finns ingen riktig ledartyp.

Vad är målsättningen?

– Precis som för Färjestaden så är det ju elitserien, säger ”Pixbo-Jonas”.

Söderqvist, som även hört lockrop från Warbergs IC, hoppas på det bästa.

Annons

– För min del är det först och främst att få spela. Men man får se det så att blir man värvad bör man väl få göra det. Sedan är målsättningen att nå det mål som laget sätter upp.

I och med att Nilsson och Söderqvist ansluter till truppen tar laget allt mer form.

Är truppen spikad nu, Gustafsson?

– Det ska vara något riktigt bra namn annars, vi värvar inte vad som helst nu. Men vi vet inte riktigt än hur stor trupp vi ska ha än, avslutar FIBK–tränaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons