Annons
Nyheter

”Gunte” stannar i Färjestaden: ”Känns inte bra att svika nu”

Nyheter • Publicerad 13 mars 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Christian ”Gunte” Gunnarsson skrev i veckan på för ytterligare två år med Färjestadens IBK.

Annons

– Det känns inte bra att svika laget nu när vi åkt ur,  säger han.

Ett av Färjestadens IBK:s största kämparhjärtan har kladdat på för ytterligare två år med klubben, vilket innebär att Christian ”Gunte” Gunnarsson fortsätter i FIBK till och med säsongen 09/10.

– Jag vill uppleva att gå upp igen. Det var fantastisk när vi gick upp och jag vill uppleva en sådan påsk igen. Fast hade vi stannat kvar i Superligan hade jag förmodligen inte förlängt, säger ”Gunte”.

Något udda sätt att se på det?

– Jo, men jag vill vinna serier och jag vill uppleva ett elitseriekvalet en gång till.

Inför FIBK:ens förra säsongen i ettan ryktades det om att ”Gunte” var på väg att sluta med innebandyn på grund av motivationsbrist. Att han därför, två år senare, väljer att förlänga med ytterligare två kan ses som lite förvånande.

– Visst funderade jag en del även i år. Men upplägget inför säsongen tilltalar mig och allt känns bra. Det verkar som att Tom (Holmkvist) och Arne (Svensson) kommer hålla i mycket och dessutom får vi mycket frihet.

UTVISNINGAR

Han var även den spelare som drog på sig överlägset flest utvisningsminuter i FIBK:en förra säsongen – 45 stycken.

– Jag tyckte det inte var så farligt ändå. Det var bara mot AIK som jag drog på mig ganska så mycket, säger han.

Annons

Vad är målsättningen under de här två åren?

– Första målet är att nå kvalserien, allt annat är ett misslyckande.  Sedan får vi se om det bär hela vägen igen.

TIM TILL FIBF

I veckan blev det också klart att Tim Börjesson, som i år spelade i Färjestadens JAS-lag, blir den första spelaren i den nya föreningen Färjestadens IBF. Börjesson har bland annat två SM-guld, ett med JAS-laget och ett med distriktslaget, i bagaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons