Annons
Nyheter

"Gunte" slutar i FIBK

Nyheter • Publicerad 15 april 2010

INNEBANDY, DIV 2

Det blev bara ett år för Christian ”Gunte” Gunnarsson som tränare för Färjestadens IBK:s damlag. Nu slutar han.

Annons

– Inget definitivt beslut är taget ännu men ”Gunte” har väl insett att han kommer få svårt att få tid över till damlaget, säger Ulrik Nilsson i Färjestadens IBK:s damsportkommitté.

Christian Gunnarsson är som bekant inte bara tränare för Färjestadens IBK:s damlag – han är även en av nyckelspelarna i FIBK:ens herrlag. I och med att herrlaget för ett tag sedan avancerade till allsvenskan väljer ”Gunte” att kliva åt sidan i damlaget.

– Eftersom vi kommer spela i allsvenskan så kommer det bli längre resor och fler träningar, vilket gör att det kommer ta mer tid än tidigare, säger ”Gunte”. Då kommer jag inte kunna lägga så mycket tid som behövs på damlaget, och då känns det inte rätt att fortsätta.

Gunnarssons första år som damlagstränare blev således hans enda. Han ledde, tillsammans med Håkan Lindqvist, laget till en fjärdeplats i division 2, vilket betydde att man missade kvalspelet mot division 1.

– Vi hade väl haft lite större förhoppningar på säsongen, säger Gunnarsson.

HETT NAMN

Detta betyder i sin tur att Färjestadens IBK måste ge sig ut på jakt efter nya tränare till kommande säsong. Enligt vad ÖB-sporten erfar är Tom Holmkvist – som ledde Färjestadens IBF till division 2 föregående säsong – ett hett namn som ersättare.

– Det är lite på gång, erkänner Holmkvist. Det är dock många pusselbitar som ska falla på plats och inget är ännu i närheten av att bli klart.

Holmkvist har tidigare, om än tillfälligt, tränat Färjestadens IBK:s damlag. Detta gjorde han under de sista omgångarna av division 1-året 2008/09 tillsammans med Morgan Nyberg och Håkan Lindqvist. Trots att trion lyckades dra ihop sju poäng under de fem matcher man ledde laget lyckades man inte hålla kvar FIBK i ettan.

”ÖPPEN FÖR FÖRSLAG”

Annons

För Christian Gunnarssons del är det dock inte säkert att han lägger tränarkarriären på hyllan helt och hållet. Han har tidigare tränat ett av Färjestadens IBK:s flicklag och är öppen för andra roller inom föreningen.

– Vi får se om det dyker upp något annat. Jag är öppen för förslag, säger ”Gunte”.

I papperstidningen finns idag mer att läsa om Färjestadens IBK:s damlag, som till exempel att Hanna Johansson lägger av, att farmarlaget FIBF lägger ner, samt att vissa spelare ska testa med CL98.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons