Annons
Nyheter

Guldgossarna gjorde ej många misstag och vann duellerna

Nyheter • Publicerad 13 november 2007

INNEBANDY, U19-VM

Färjestadens IBK har fått två nya världsmästare. Olle Thorssell, ÖB-sportens utsände, följde Simon Nilsson och Marcus Johansson på plats.

Annons

– Simon gjorde inte många misstag och Marcus vann många dueller, lyder Olles FIBK-analys.

Olle Thorssell rapporterade om en fantastisk inledande feststämning i Sporthalle Grossmatt i Kirchberg, men samma stämning dog ganska snabbt.

– Sverige slarvade lite grann i uppspelen, men när de gjorde 4-1 i början av andra var det slut. Svenskarna var överlägsna både tekniskt och fysiskt.

HÅRDSKJUTANDE

Färjestadens IBK-fostrade Olle Thorssell, proffs i Wiler-Ersigen, hade givetvis ett extra öga på tredjefemman där Simon Nilsson spelade back och Marcus Johansson center.

– Simon gjorde inte många misstag och så har han ju det där skottet. Tjeckiens målvakt letar nog fortfarande efter bollen, säger Olle om högerskyttens 9-2-bomb.

Skjuter Simon hårdare än vad du gör?

– Skojar du? Det kan man lugnt säga...

Din syn på Marcus?

– Marcus vann många dueller från sin centerposition och han plockade framförallt bort en massa lösa bollar i slottet. Sånt är jätteviktigt.

Annons

Du själv har lirat i A-landslaget nyligen, vilka av de här U19-killarna har potential för ”stora” blågult?

– Backen Rasmus Sundstedt hade nog redan lirat i A-landslaget om han bara hade spelat i en elitserieklubb. Han har en bra blick för spelet, står rätt i defensiven och har ett bra skott. Han är jävligt vass. Målskytten Malmström (Patrik) är också vass och Nordgren (Linus) har ett bra spelöga, men han får nog lägga på sig lite muskler först.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons