Annons
Nyheter

Gothiahjältarna hyllades vid hemkomsten

Nyheter • Publicerad 7 januari 2009

INNEBANDY,

GOTHIA CUP

Annons

Näst efter SM är Gothia Cup det största man som innebandyspelare kan vinna på ungdomssidan.

Under trettonhelgen spelade Färjestadens IBK hem Gothiaguld i fyra åldersklasser och blev utsedd till turneringens bästa förening.

Strax efter midnatt rullade två busslaster med spelare och ledare in på Färjehallens parkering i Färjestaden. Väntade gjorde ett hundratal föräldrar och syskon för att ta emot spelarna i vad man redan nu kallar en av de största framgångarna i klubbens historia.

– Frågan är om detta inte är större än ett SM-guld för ungdomar, säger herrlagstränaren Magnus Gustafsson, som även sitter med i ungdomskommittén, och utvecklar:

– När vi vunnit SM-guld tidigare har vi vunnit ett åt gången, vilket givetvis också är jättestort. Men nu tar vi fyra guld i världens största innebandyturnering samtidigt – det är en helt makalöst bra prestation.

Mer om Färjestadens och Borgholms Gothia Cup-äventyr i morgondagens tidning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons