Annons
Nyheter

Fritz besegrade moderklubben

Nyheter • Publicerad 22 januari 2009

INNEBANDY, DIV 3

Ingen respekt för moderklubben och hemmahallen.

Annons

Istället är han nu på väg att skjuta nya klubben Husqvarna IK till division 2.

– Klart att vi siktar på division 2 nu, säger Borgholms IBK-produkten Joakim Fritz efter att hans Husqvarna besegrat Borgholms IBK med 12–9 i Borgholms sporthall.

Säsongen 2002/03 lämnade Joakim Fritz Borgholms IBK för Skövde IBF. Nu spelar 22-åringen i Husqvarna IK och i tisdags besegrade han BIBK med sitt nya lag – allt i jakten på en division 2-plats.

– Vi ligger ju ett poäng efter Westervik som har andraplatsen men samtidigt har vi en match mindre spelad, säger Fritz.

Så då hoppas ni på att ta er till division 2 med andra ord?

– Ja, det är klart att vi siktar på division 2. Men det kommer inte bli lätt och vi har många tuffa matcher framför oss.

Fritz har under säsongen växt fram till en nyckelspelare i Husqvarna och nu gjort 31 poäng under säsongen, vilket är mest i laget.

– Det har fungerat bra för mig. Men vi är mer som ett lag och har inte de där riktiga nyckelspelarna, säger Fritz ödmjukt.

Upphämtning

Och vem var det som avgjorde tisdagens match mot Borgholms IBK om inte Husqvarnas egen ölänning?

Annons

Borgholm hade kopplat grepp om matchen då lagets poängkung Kristoffer Hultenius tryckt in 8–6 till BIBK efter 4.19 i den tredje perioden. Men sedan började Husqvarna en grym upphämtning.

Två mål inom loppet av 38 sekunder gjorde att gästerna var ifatt. Fem minuter senare var det dags för nästa islossning för Husqvarna. Mellan 12.10 och 13.38 gjorde laget hela fyra mål och avgjorde matchen vid ställningen 8–12.

Matchavgörande

 Borgholm fick in ytterligare ett mål i slutet på matchen då Karl-Oskar Karlsson ryckte sig loss och fastställde slutresultatet till 9–12, vilket innebar att Joakim Fritz 8–10-mål blev direkt matchavgörande.

– Haha, det vet jag inte. Det var många i laget som gjorde många poäng och detta var knappast min förtjänst, säger Fritz som även gjorde ett mål och en assist i den första perioden.

Skräckslagna

Annars hade Borgholm stått upp hyggligt i matchen. Och i den andra perioden var man det klart bättre laget.

– I den första perioden känns det som att vi är lite skräckslagna av deras höga press. Men det borde vi kunna utnyttja betydligt bättre eftersom de pressade med tre spelare mot våra två backar och då borde vi kunna spela runt dem, säger BIBK-tränaren Åke ”Pinnen” Petersson.

– Sedan i den andra perioden tycker jag att vi är det bättre laget och leder rättvist inför tredje.

Och sedan ett jätteras i sista perioden. Vad berodde det på?

Annons

– Ska jag vara ärlig känns det som att vi inte orkade den sista kvarten i matchen. Vi behöver träna ordentligt ett par veckor för att komma i form igen.

FAKTA/

Borgholms IBK–Husqvarna IK9–12 (3–3, 4–3, 2–6)

Målen:1–1 Karl-Oskar Karlsson, 2–2 Johan Eneman, 3–2 Robin Jansson, 4–3 Robin Jansson, 5–3 Johan Eriksson, 6–3 Kristoffer Hultenius, 7–5 Kristoffer Hultenius, 8–6 Kristoffer Hultenius, 9–12 Karl-Oskar Karlsson.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons