Annons
Nyheter

Frida ska vakta FIBK-fortet

Nyheter • Publicerad 23 maj 2006

INNEBANDY, DIV. IIKommande division II-konkurrenten CL98:s tafatthet kan bli Färjestaden IBK:s stora lycka.Meriterade målvakten Frida Nordholms förstaval var nämligen Kalmarföreningen.

– Jag visste inte så mycket om klubbarna. Först skickade jag ett mejl till CL, sedan skickade jag ett till Färjestaden och de svarade direkt, avslöjar keepern, som i helgen var på Öland och tränade med sitt nya lag.

Annons

Nordholm, ursprungligen från Värnamo, har de senaste sex åren bott i Uppsala och framgångsrikt vaktat Årsta IK:s kasse i division I.

Säsongen 2004/05 vann laget sin serie, mycket tack vare Fridas fina spel mellan stolparna, men ÅIK fick i det efterföljande elitseriekvalet se sig besegrat. Föregående säsong kom Årsta fyra i ettan efter att ha släppt in minst antal mål i hela serien. Småländskan stod i alla tillställningarna.

Jurist

Det blir dock ingen fortsättning i Uppsalaklubben för 27-åringen. Ett skräddarsytt juristjobb på CSN i Kalmar väntar i höst och ny klubbadress blir alltså Färjestaden.

Men det var långt ifrån givet.

Frida var i valet och kvalet om hon skulle fortsätta med innebandyn, men beslutade sig till slut att kontakta CL. När inget hördes från Kalmarklubben var det FIBK på andra sidan bron som fick ett e-postbrev från Frida.

– CL kanske får många sådana mejl, men de var inaktiva till en början. Färjestaden svarade direkt och på den vägen är det, berättar Nordholm.

”Härlig intensitet”

Ett (mejl)grepp som kan bli Färjestadens stora lycka.

Burväktaren visade nämligen under lördagens träning att hon blir ett tillskott som sista utpost.

Annons

– Hon är seriös och har ett bra rörelsemönster och en härlig intensitet, säger FIBK-coachen Mårten Andreasson om nyförvärvet efter den avklarade helgträningen.

Frida Nordholm, som räknar med att flytta till Kalmar i början av augusti, vet att hon kommer till en klubb med många unga spelare. Men det är inget faktum som oroar keepern.

– Jag får väl ta på mig rollen som gammelfarmor, haha!

– Nej, men det är ett talangfullt lag. Det ska bli jättekul.

Hur har din roll sett ut i Årsta?

– Jag pratar mycket och säger alltid vad jag tycker och tänker. Det visar att man är engagerad och det är jätteviktigt.

Beskriv din stil i buren.

– Jag är en jättejämn spelare, jag gör sällan en plattmatch. Målområdet är dessutom mitt och jag försöker vara ett med spelet.

– Spelförståelsen är också ett plus och jag är snabb att sätta igång spelet, sedan har jag ju givetvis saker att jobba på.

Du, en sak måste vi bara ha svar på. På Årstas hemsida stod det att du var skotträdd, det är väl ingen bra egenskap när man är målvakt...

Annons

– Nej, hahaha! Det där var bara nåt slags skämt, det stämmer absolut inte.

– Jag kan lugna alla om det är nån som tror nåt annat. Jag ska vara en säker sista utpost för Färjestaden, avslutar ö-lagets nya burväktare.

FAKTA/Frida Nordholm

Ålder:27.

Moderklubb: Värnamo IK.

Position: Målvakt.

Aktuell: Meriterad burväktare som säsongen 2006/07 kommer att vakta Färjestaden IBK:s mål i division II.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons