Annons
Nyheter

Första förlusten för Borgholm

Nyheter • Publicerad 2 februari 2007

INNEBANDY, DIV. 431 raka seriematcher utan förlust blev aldrig 32.Borgholms IBK förlorade nämligen torsdagens match borta mot Älmhults IBK, efter att Älmhult gjort 3-2 med fyra sekunder kvar på matchen.– Ja, nu kom den och den var fruktansvärt tung, suckar tränare Jimmy Hultenius efter första seriematchförlusten sedan borta mot SSG IF säsongen 2004-05.

Borgholms IBK var seriens enda obesegrade lag, men Älmhult gjorde slut på den sagan genom att göra 3-2 med endast fyra sekunder kvar på matchen.

Annons

Och det var egentligen inte på något skott, utan mer på en lång rensning.

– Vi ligger på och pressar och då lyfter de ut en boll ur egen zon för att slå ifrån sig, men då blir det ett missförstånd mellan vår back och målvakt och bollen dimper in i mål, berättar Hultenius.

Qasim het

Qasim Ahmad, Borgholms bäste spelare tillsammans med målvakten Kristian ”Dille” Andersson, gav BIBK ledningen med 1-0 i mittenperioden och det var samma Qasim som kvitterade matchen till 2-2 i slutet av samma period.

Men sedan kom alltså kallduschen i slutet av matchen, en match som Hultenius inte var nöjd med.

– Vi fick aldrig igång vårt spel, säger han. Det var en liten hall med trägolv och deras målvakt var grym. Vi vann skotten med 28-15.

Men den hårdbevakade förstakedjan blev mållös.

– Ja, det är ju inte vanligt. Men de skapade inga superklara lägen och hade ingen bra dag. Men vi var bleka över lag.

Är Älmhult det bästa laget ni mött i serien?

– Nej, jag vet inte om jag tycker det. Jag tycker nog att Fliseryd är bättre, jag håller de högre spelmässigt.

Annons

Nu har ni inte längre seriesegern i egna händer...

– Nej, det har vi inte, men nu ska vi vara glada att det är fler lag inblandade i det här och de lagen måste Älmhult möta nu.

FAKTA/Älmhults IBK - Borgholms IBK 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)

Målen: 0-1 Qasim Ahmad (Frans Johansson), 2-2 Qasim Ahmad (Sebastian Raun).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons