Annons
Nyheter

Förlust i Johans sista match

Nyheter • Publicerad 1 mars 2008

INNEBANDY, DIV 1

50 procent av Färjestadens IBK:s tränarduo följer inte med sitt lag till nästa säsong. Johan Gustafsson har nämligen bestämt sig för att inte vara kvar som tränare säsongen 2008/09.

Annons

– Det är många faktorer som spelar in, det tar mycket tid och mycket kraft, säger han direkt efter kvällens match hemma mot Olofströms IBK.

Kvällens match mot Olofström var den sista för säsongen och den var jämn men förlorades med 5-3. Och det blev alltså Johan Gustafssons sista match med FIBK-damerna.

– Men det här har varit känt länge, det var inget jag bestämde igår, säger Gustafsson, som varit tränare för Färjestadens damlag i totalt sju säsonger, men som arbetat runt laget i totalt nio år.

SLUTAR PÅ TOPP

När det nu snart är dags att förbereda nästa säsong finns inte samma sug som innan hos Johan, som därmed slutar på topp – Färjestadens tredjeplats i division 1 i år är ju damlagets bästa placering någonsin.

Om tränarduons andra halva, Mårten Andreasson, får någon ny kompanjon eller ska leda laget själv nästa säsong är ännu inte bestämt.

– Nej, det vet vi inte än, det får vi se, det ska vi diskutera nu framåt, säger Andreasson.

VIKTOR LOVÉN

Läs merom matchen mot Olofström i tisdagens tidning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons