Annons
Nyheter

Förbundskaptenen om FIBK: ”Jag hade förväntat mig mer”

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Förbundskaptenen Kent Göransson fanns på plats i Kalmar sporthall för att kolla in nykomlingen Färjestadens IBK mot svenska mästarna Warberg IC och betyget blev följande:

Annons

– Totalt sett så hade jag förväntat mig lite mer.

Warberg hade inga större problem med att avfärda ölänningarna i en kokande sporthall. Färjestaden tog visserligen ledningen med 1–0 genom Jonas Elofsson tidigt i den första perioden och i mittenakten reducerade samme Elofsson till 2–3. Halläningarna – och landslagsmannen Magnus Svensson – såg emellertid ut att ha en växel till att lägga i.

– Andra perioden var en smärre katastrof, man måste kunna kräva mer av två lag i superligan, men jag är samtidigt övertygad om att båda lagen kommer att höja sig, för det lär behövas, säger Kent Göransson.

BEMERVIK TILL LANDSLAGET?

Anders Bemervik var formidabel, främst i slutperioden, och förbundskaptenen har ett gott öga till ölänningen.

– Vi får se hur han klarar sig på längre sikt, men vi kommer att följa honom. Till vårt första landslagsläger tar vi ut tre målvakter och han är en av dem vi tittar på.

Kent Göransson tyckte dessutom att Jonas Nilsson och Jonas Elofsson visade fina intentioner, men att det var tunt för övrigt.

– Svårt att bedöma så här efter endast en match, men det ska bli intressant att följa Färjestaden i framtiden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons