Nyheter

Föll efter diskutabelt domslut: Spelare på fall fällde FIBK:en

Nyheter • Publicerad 26 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Man-manspelet såg ut att räcka till en sensationell poäng mot Pixbo. Efter att Färjestaden varit ledning i större delarna av matchen lyckades dock Pixbo vinna matchen med 4–3. I centrum hamnade ett väldigt diskutabelt domslut.

Från första sekund till sista spelade Färjestaden med sitt signifikativa man-manspel. Pixbo hade svårt att på allvar skapa något och Marcus Johansson såg till att Färjestaden var i ledning med 1-0 efter den första perioden då han nätat i power play. Pixbo jobbade sig dock in i matchen och lyckades kvittera tidigt i den andra perioden.

Efter målet tog Färjestaden över allt mer och lite ologiskt gjorde Pixbo istället 2-1 genom Petter Runnestig. Färjestaden replikerade dock två minuter senare då Mårten Palmefors bröt ett uppspel och på egen hand satte 2-2. I den tredje gav Kim Nilsson återigen Färjestaden ledningen då han efter drygt tre minuter satte 3-2. Pixbo lyckades dock vända och var tio minuter senare i ledning 4-3 efter två mål av Henrik Delborn.

BORTBLÅST MÅL

Med två minuter kvar av matchen drog Pixbos Jon Möllersten på sig en tvåminutersutvisning och Färjestaden fick chansen att spela i power play resten av matchen. När endast en minut återstod av matchen slog Kim Nilsson kvitteringen. Enda problemet var att domarna ett par hundradelar tidigare eftersom Pixbos Christoffer Van Manen låg skadad och målet dömdes bort. Samtliga FIBK-spelare protesterade högt och publikens burop ekade i Kalmar sporthall. Domslutet kvarstod dock och Pixbo vann matchen med 4-3.

– Spelet är mycket bra men vad spelar det för roll när det handlar om tre poäng, säger kaptenen Mårten Palmefors efter matchen.