Annons
Nyheter

Flyers modfällda inför mötet

Nyheter • Publicerad 15 februari 2007

INNEBANDY, DIV 1

Slätafly tar emot Färjestaden i ett länsderby i kväll. Flyerslägret har inga större förhoppningar.– En oerhörd svår match, tar vi en poäng ser jag det som en stor bonus, säger Johannes Landtreter och lägger över trycket på FIBK.

Annons

Favoritskap är annars något som ölänningarna har fått vänja sig vid den här säsongen. Laget har gått fram som en ångvält och vunnit 15 av 16 tillställningar.

– Jag har aldrig sett Färjestaden så här komplett, hyllar Landtreter, som tillsammans med brorsan Andréas och Magnus ”Svirre” Svensson nu leder Slätaflystyrkorna efter att Janne Mattsson fick lämna coachjobbet förra veckan. En oerhörd svår match, tar vi en poäng ser jag det som en stor bonus, fortsätter Landtreter inför kampen i Karlskrona Idrottshall – en arena som tar 2 000 åskådare.

Vilka förändringar har skett sedan ni tog över efter Mattsson?

– Förändringen är väl den att vi lagt mer ansvar på spelarna själva, svarar han.

”TANKE MÅSTE BORT”

Tabellettan FIBK avgjorde höstens derbymöte redan i den första perioden, då laget ryckte åt sig en 5–0-ledning. Det blev 13–4 till slut. Slätafly har trampat vatten på sistone och är nu indraget i bottenregionen. Flyers ligger strax ovanför det negativa kvalstrecket med två poäng till godo till IBK Alingsås. Enkel match för FIBK? Inte enligt tränaren Magnus Gustafsson.

– Många har fortfarande kvar 13-4 i huvudet, den tanken måste bort. I Karlskrona står det 0–0 och det är nya förutsättningar. Jag förväntar mig ett grymt grisjobb från Slätafly, där de äldre kliver fram.

TOM TILLBAKA

Andreas Löttiger och Pontus Knutsson står sedan tidigare på skadelistan, medan Tobias Bengtsson är ett osäkert kort. Gustafsson kan dock presentera ett oväntat nytillskott i nygamle coachen Tom Holmkvist. Holmkvist kommer att finnas med bakom bänken redan mot Slätafly.

– Alla i staben är kvar, det är inga konstigheter med det, men det finns bara en ledare som Tom i hela Sverige. Han har ett enormt sinne för detaljer, det betyder mycket för oss, berömmer ”Mange”.

Tom Holmkvist fick en förfrågan förra veckan och har nu bestämt sig för att assistera laget resten av säsongen och över en eventuell kvalserie till eliten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons