Annons
Nyheter

FIBK–VIBK: Spel mot ett mål

Nyheter • Publicerad 22 augusti 2007

INNEBANDY

Färjestadens IBK och Vimmerby IBK har gått åt skilda håll. FIBK spelar elitserieinnebandy kommande säsong, medan VIBK lär få slåss för sin division 1-existens efter att ha tappat en hel del centrala figurer. Skillnaden syntes med eftertryck i helgens träningsmatchmöte när ö-laget vann med hela 10-1.

Annons

– Det var spel mot ett mål, säger Magnus Gustafsson, tränare i FIBK.

Färjestaden, som rullade runt på tre femmor och sammanlagt 19 spelare, inledde tafsigt i den första perioden hemma i Färjehallen. Ölänningarna vann skotten med 7-4, men i målprotokollet stod det bara 1-1. FIBK höjde emellertid tempot i andra och tredje. Förstafemman dominerade sina byten, men det var andrafemman med centern Jonas Nilsson i spetsen som stod för den mesta poängproduktionen. Jonas, tvåfaldig SM-mästare med Pixbo, noterades för bland annat fem assist.

– Vi krympte ytorna för dem och under de sista två perioderna fick de bara iväg tre skott på mål, säger noggranne coachen Magnus Gustafsson, som dock tycker att försvarsinsatserna kan vässas ytterligare.

– Vi har mycket kvar att förbättra. Vi måste exempelvis bli tuffare i en-mot-en-situationer och täcka passningsytor på ett bättre sätt.

Färjestaden vann mittenperioden med 5-0, den tredje spelades hem med 4-0.

Magnus, vad tycker du om Vimmerby?

– De har tappat mycket. De är småtekniska, men det var spel mot ett mål. Det här var ingen större värdemätare för oss.

I FIBK, där för övrigt juniormålvakten Anton Karlsson fick känna på hetluften i tredje, höjde sig Jonas Nilsson, Johan Nilsson, samt Christian Gunnarsson över mängden. Från FIBK-lägret rapporteras det till sist om tråkiga nyheter, då Victor Liljeroth-Björnarås har brutit mellanfotsbenet. Olyckan skedde på träning förra veckan och skadan är densamma som Pontus Knutsson råkade ut för i fjol.

DAVID WINBERG

Färjestadens IBK–Vimmerby IBK 10-1 (1-1, 5-0, 4-0)

Målen, FIBK: Marcus Johansson 3, Klas Ivarsson, Mats Söderqvist 2, Mathias Lennström, Kim Nilsson, Mårten Palmefors, Simon Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons