Annons
Nyheter

FIBK:s kapten till VM i poker

Nyheter • Publicerad 7 juni 2007

INNEBANDY/POKER

Vad har Mårten Palmefors, lagkapten i Färjestadens IBK, och skådespelaren Ben Affleck gemensamt? Jo, båda ska spela poker-VM i Las Vegas i juli...

Annons

I söndags passade Mårten Palmefors på att kvala till poker-VM. Bland 141 spelare hamnade FIBK-kaptenen topp fem i fältet och priset blev en plats i VM – en tävling där bara anmälan går på 10 000 dollar. Topp fem-placeringen gav även gratis resa och boende.

9 000 VM-SPELARE

Mårten Palmefors vill emellertid inte skruva upp några som helst förväntningar inför äventyret som väntar.

– Åh nej, nej... Det är ju folk i lilla Kalmar som är bättre än vad jag är. Det här ser jag enbart som en kul grej, inget annat.

Men det är svårt att blunda för omständigheterna runt tävllingen som avgörs på Rio Casino. Hela 9 000 spelare är kvalificerade till VM och Mårten Palmefors kommer att ställas mot heltidsproffs som Phil Ivey, lite av pokerns Tiger Woods, men även kändisar som skådisen Ben Affleck, med filmer som exempelvis ”Sum of all fears”, ”Pearl Harbor”, ”Armageddon” och ”Shakespeare in love” på filmografilistan, kommer får mäta krafterna med Färjestaden IBK:s center.

10 MILJONER – DOLLAR...

Prissummorna går heller inte av för hackor, eller vad sägs om sanslösa 10 miljoner dollar(!) till vinnaren av turneringen?

Varför blev det poker för dig?

– Det passar mig som person, tror jag. Det är en intellektuell utmaning och så finns ju chansen att vinna pengar.

Och det har han gjort. I fjol blev Mårten trea i en 2 500 spelare stor turnering på nätet och kammade hem 60 000 dollar.

Annons

GÅR PÅ KÄNSLA

Men pokerspelare förlorar också en hel del.

– Sett över en dag har jag väl förlorat nån rätt stor summa, men jag är plus hittills. Pokerspelandet har blivit ett litet jobb, jag överlever på det i alla fall. Det gäller att ha disciplin och tålamod.

Hur är du som pokerspelare?

– Det finns många sätt att spela poker på. Många går på ren matematik och det har jag med mig, men jag spelar samtidigt mycket på känsla. Man måste variera sitt spel.

Vad finns det för likheter mellan innebandy och poker?

– Ja, det handlar ju om att vinna, hehe... Jag har stor nytta av den fysiska statusen jag har från innebandyn, eftersom det gäller att tänka klart när man spelar poker.

Vi vet ju att sambon Susanne (Gustafsson) är bättre än dig i innebandy, men vem är bäst i poker?

– Hehe... Hon försöker spela lite, men än så länge är nog jag bäst..., avslutar den blivande VM-deltagaren Mårten Palmefors.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons