Annons
Nyheter

FIBK:s backup blir tränare i MGoIF

Nyheter • Publicerad 22 maj 2006

INNEBANDY, DIV. VI torsdags avslöjade ÖB-sporten att Mörbylånga GoIF till hösten kommer att starta upp ett innebandylag i division V.Tränare för detta nya lag är Viktor Sheffield, som de senaste två åren varit backup-målvakt till Anders Bemervik i Färjestadens IBK.

Sheffield har många år bakom sig på innebandyscenen. Moderklubben är Järfälla och efter att sedan ha gått till Aros IK i Västerås flyttade han ner till Kalmar och CL/98. De två senaste säsongerna har han dock tillhört Färjestadens IBK:s division I-trupp.

Annons

Men nu lämnar han alltså FIBK:en.

– Det var ändå roligt i Färjestaden och jag hade två jäkligt bra år där. Men det ska bli kul att prova på hur det är att vara tränare, säger den i år 30-årige målvakten, som dock har två säsongers erfarenhet som juniortränare.

Wreinert tillbaka

Men Sheffield var sugen på en fortsättning i FIBK:en.

– Jag hade tänkt fortsätta ett år till i Färjestaden, men tiden räcker inte till. Och jag har ju hållit på med innebandy sedan -86, så...

– Och sedan frågade Mörbylånga och det känns ganska roligt. Det är viktigt att starta upp ett lag här nere och vi har fått ihop lite bra spelare.

Vilka då?

– Ja, bland annat ska David Wreinert (före detta målvakt i FIBK) göra comeback. Och det är ganska många från Färjestaden tror jag.

Ska du fortsätta stå i mål, eller?

– Jag vet inte. Vi får se när hösten kommer. I första hand ska jag vara tränare, sedan får vi se hur laget ser ut.

Annons

Hur går det för er under debutsäsongen, då?

– Spelar man i femman så måste ju målsättningen vara att ligga i toppen. Och så ska vi ju till ÖM-final första året. Men vi ska främst spela ihop ett lag och försöka ha roligt och slussa in lite av de yngre killarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons