FIBK:ens damer ”spelar ruggigt bra innebandy”

Nyheter • Publicerad 26 januari 2008

INNEBANDY, DIV 1 SÖDRA DAM

– De spelar ruggigt bra innebandy, konstaterar Sofia Iderheim, lagkapten i Ingelstad.

Annons

Hon och hennes lagkamrater har precis fått en lektion av Färjestadens IBK och besegrats med 7-5.

Johan Gustafsson, tränare i FIBK, hade en prioritetslista inför matchen mot lågt spelande Ingelstad. Vis av förra mötet, som slutade med knapp förlust, 1-2, skulle gästernas kontringar stoppas så effektivt som möjligt. Prio två var att skapa rörelse och släppa boll tidigt i anfallsspelet. Att det började lite trevande kanske är fel att säga, eftersom en av matchens giganter, Tove Johansson, inledde målskyttet redan i den andra spelminuten, men trots en 2-1-ledning i paus kändes det som om Ingelstad lyckades ganska bra med att dra ner tempot och krympa ytorna i defensiven. Men det var i första 20-minutaren det.

– Sen har de har en riktigt bra period i inledningen och mitten av andra perioden. Då klapp-klapp-spelar de förbi oss, konstaterar Iderheim och tillägger att Ingelstads formkurva pekar stadigt uppåt.

POÄNG VIKTIGARE ÄN SKÖNSPEL

I andra perioden hakade resten av Färjestaden på i samma tempo som Susanne Gustafsson hållit från start. Ingelstad såg chanslösa ut när topplaget från Öland smattrade på och gick ifrån till en smått ointaglig 6-2-ledning. En time out senare var ställningen visserligen 6-4, men Hanna Johansson såg till att hemmalaget fick gå till pausvila med klara 7-4.

– Inför tredje sa vi att vi skulle gå ut och spela med breda marginaler, inget chansspel. Det är visserligen tråkigt att se på, men vi tar tre poäng. Det är en riktig lagseger, säger Johan Gustafsson.

Något den 238-hövdade publiken verkade uppskatta mer än skönspel. Ingelstad lyckades visserligen reducera till 7-5 i mitten av den sista perioden, men någon fara på taket var det aldrig, inte ens när gästerna tog ut målvakten sista minuterna.

HAR MÅNGA MATCHVINNARE

– Vi har självförtroende och vet vad vi kan. Tyvärr faller vi ner, men vi faller inte lika djupt eller lika länge som innan, analyserar Susanne Gustafsson, som spelade till sig tre kvarnar.

– Vi är oerhört starka och har många bra spelare, vem ska motståndarna välja? Plockar de en kliver någon annan fram, fortsätter Susanne och slår huvudet på spiken.

Annons

Någon som imponerade extra på motståndarna, då?

– Hela förstafemman ska ha en eloge för det tempo de hade i bollen. Det var den bästa innebandy jag har sett ett lag spela, rosar Iderheim, som tror att båda toppkonkurrenterna till Färjestadens IBK, Olofström och Södra Dal, får se upp med öländskorna.

En svag doft av serieseger börjar tränga in i Färjehallen – hur mycket spelarna och ledarna i Färjestadens IBK än försöker tona ner chanserna.

MARTINA NILSSON

Färjestadens IBK–Ingelstad IBK 7-5 (2-1, 5-3, 0-1)

Period 1: 1-0 Tove Johansson (Josefin Nyberg) 1.05, 1-1 Evelina Dahlfors-Robertsson (Stina Svensson) 5.44, 2-1 Tove Johansson (Hanna Johansson) 18.30.

Period 2: 2-2 Josefine Johansson (Cecilia Karlsson) 1.15, 3-2 Susanne Gustafsson (Sara Nyström) 1.53, 4-2 Susanne Gustafsson (Elna Hägglund) 2.57, 5-2 Elna Hägglund (Josefine Bengtsson) 8.14, 6-2 Tove Johansson (Hanna Johansson) 8.43, Time out, Ingelstad 9.43, 6-3 Cecilia Karlsson (Susanne Karlsson) 13.21, 6-4 Evelina Dahlfors-Robertsson (Stina Svensson) 16.24, 7-4 Hanna Johansson (Josefin Nyberg) 17.10.

Kvarnligan

3: Susanne Gustafsson – Rutinerade Susanne visade vägen från start med en gedigen arbetsinsats över hela planen. Låg sedan bakom FIBK:s ryck genom att skotta in både 3-2 och 4-2.

2: Tove Johansson – Stark, resolut och utrustad med välinställd bössa, vilket resulterade i respekt hos motståndarna och tre viktiga kassar.

1: Martina Classon – Spelade klokt, gick in hundraprocentigt i närkamperna och täppte på så sätt till hemmalagets defensiv.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.