Nyheter

FIBK:en föll samman i tredje: ”Vi var som marsipantomtar”

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Färjestadens IBK stod upp bra i två perioder mot fjolårsfinalisterna Täby. I sista akten föll dock ölänningarna samman och stockholmarna kunde vinna med klara 10-5.

– I tredje spelar vi som marsipantomtar, säger en besviken Magnus Gustafsson efter slutsignalen.

Inför de avslutande 20 minuterna låg Färjestaden under med 3-5. Ett resultat som i det läget inte var helt rättvist. Gästerna taggade upp sig i pausvilan och var fast beslutna att vända matchen. Tränaren Magnus Gustafsson gick runt och peppade laget, knöt näven mot målvakten Anders Bemervik och skrek ”Beme, inte ett mål till nu”. Men redan efter tre minuter stod det 3-7 och ytterligare några bortamisstag senare var ställningen 3-9 och kvällen var förstörd.

”BEKLAGLIGT”

– Vårt uppträdande i början av tredje är beklagligt. Det är tungt för vi sitter inne i omklädningsrummet och är riktigt laddade. Sedan går vi ut och de gör mål på allt, pang-pang-pang. Det är en sekvens på sex-sju minuter som avgör matchen, säger Gustafsson.

Centern Jonas Nilsson började matchen strålande och offensivt hade han ett härligt samarbete med combackande Kim Nilsson och Jonas Elofsson. Den starten hade Jonas Nilsson svårt att glädja sig åt efter matchen.

– Vi spelar som kärringar, vinner inga närkamper, står inte upp och det händer ingenting. Vi förlorar det mesta ute på planen, säger han fortsätter:

– Det är frustrerande med den starten i tredje när de sätter allt. Vi skulle ha avgjort i andra perioden.

BJUDER PÅ MÅL

För då hade Färjestaden en riktigt fin period och lagets 3-3-kvittering var ett drömmål av högsta klass. Jonas Nilsson och Jonas Elofsson snurrade upp hemmaförsvaret och serverade Kim Nilsson som enkelt kunde placera in bollen i öppen bur. Efter den fullträffen pressade ölänningarna på, men istället för ett ledningsmål kunde Täby kontra in 4-3 och 5-3. Just i omställningarna hade FIBK:en svårt att hänga med. Magnus Gustafsson var redan innan matchen medveten om att Täby var starka i kontringsspelet, men anser inte att det avgjorde.

– Vi bjuder ju på målen idag. Sedan måste vi bli vassare framåt. Jag tycker inte att vi saknar kvalitet, men instinkten framför mål måste finnas där, säger FIBK-tränaren.

Två förluster på de inledande matcherna gör att tillställningen mot Helsingborg på lördag blir extra viktig om inte Färjestaden ska bli fast förankrade i den absoluta botten.

– Ja, för nu gäller det fan att börja plocka poäng, säger Jonas Nilsson.

DANIEL BOGEFORS

Caperio/Täby FC–Färjestadens IBK 10-5 (2-2, 3-1, 5-2)

Första perioden: 0-1 (5:37) Kim Nilsson (Jonas Elofsson), 1-1 (9:47) Linus Jämtdal (Jörgen Söderberg, 2-1 (18:25) Linus Jämtdal (Daniel Dalbjer), 2-2 (19:01) Marcus Johansson (Johan Nilsson).

Andra perioden: 3-2 (5:42) Linus Jämtdal (Johan Edlund), 3-3 (7:12) Kim Nilsson (Jonas Elofsson), 4-3 (14:13) Johan Edlund (Rickie Hyvärinen), 5-3 (18:46) Rickie Hyvärinen (Kristoffer Svensson).

Tredje perioden: 6-3 (1:06) Jesper Måwe (Daniel Dalbjer), 7-3 (2:51) Rickie Hyvärinen (Patrik Hagberg), 8-3 (6:12) Patrik Hagberg (Daniel Dalbjer), 9-3 (8:32) Daniel Dalbjer (Christian Larsson), 9-4 (13:14) Simon Nilsson (Mårten Palmefors), 10-4 (16:14) Linus Jämtdal (Rickie Hyvärinen), 10-5 (18:19) Marcus Johansson (Simon Nilsson).

Skott: 37-22 (10-6, 9-7, 18-9).

Domare: Glenn Boström, Sven Hammerin

Publik: 841 (Tibblehallen)