Annons
Nyheter

FIBK:en bildar en farmarklubb

Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Ryktet har gått ett tag. Men först nu släpper Färjestadens IBK det officiellt – FIBK:en bildar farmarklubben Färjestadens IBF.

Annons

– Vi vill minska steget mellan juniorlag och seniorlag, säger klubbens ordförande Mathues Tholin.

Redan inför årets säsong viskades det i FIBK-leden om att farmarklubben Färjestadens Innebandyförening skulle bildas. Men trots flera påtryckningar från Ölandsbladet sida ville Färjestadens IBK inte avslöja något.

– Vi kände att vi ville ha de flesta bitarna på plats innan vi gjorde något officiellt. Dessutom ville vi ha klart med vem som skulle träna laget, säger Mathues Tholin.

I november bildades klubben och nyligen skickades alla papper i väg till Svenska Innebandyförbundet samt Riksidrottsförbundet. Farmarklubben kommer nästa år börja spela i division 5, vilket gör att det kommer finnas fyra Ölandslag i femman – FIBF, Högby IF, Mörbylånga GoIF samt SSG IF.

– Jag tror att lagets matcher i Färjehallen till hösten kommer bli välbesökta, säger Tholin.

”MANKAN” HUVUDTRÄNARE

Huvudtränare i laget blir Magnus ”Mankan” Nilsson som för närvarande är assisterande tränare i Färjestadens IBK.

– Vi har fått bra intryck från ”Mankan” och han är en person som verkligen framhåller vikten av att utveckla spelare även efter de slutat vara juniorer. Syftet med föreningen är att minska steg från juniorlaget till seniorlaget. Vissa spelare börjar utvecklas senare än andra och då måste även de få en riktig chans, säger Tholin.

Hur styrd kommer han vara av den som tränar morderklubben, i allt från spelsätt till laguttagningar?

– Det kan jag inte ge något riktigt bra svar på för närvarande, men han kommer stå för det mesta själv. Det kommer ju dock finnas en dialog mellan de båda tränarna.

Annons

Betyder detta att FIBK:en inte kommer ha något b-lag nästa säsong?

– Ja, det stämmer.

Ännu är det dock inte klart med några nya spelare i föreningen och dessutom väntas ett par hjälptränare tillkomma.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons