Nyheter

FIBK vände och vann - rusar mot seriesegern

Nyheter • Publicerad 20 november 2006

INNEBANDY, DIV. IFärjestadens IBK vann. Värsta konkurrenten Vimmerby IBK förlorade.Inte undra på att Magnus Gustafsson är belåten.– Jag var väldigt glad för vår seger, men visst var det jubel och applåder i omklädningsrummet åt 7-härads vinst, säger FIBK-coachen efter Boråslagets oväntade bortaseger mot VIBK.

Gustafssons mannar gjorde vad man skulle borta mot nykomlingen IBK Alingsås – ö-laget fixade nämligen tre poäng efter en 6–3-viktoria.

Men segern var inte självklar.

Ölänningarna, som så sent som i onsdags kväll tvålade dit Slätafly med hela 13–4 i derbyt inför rekordpubliken 1 159 personer i Kalmar Sporthall, började inte alls bra.

– Vi var inte helt 100 in på bollen och det går inte på den här nivån. Vi var på hälarna, helt enkelt, samtidigt som Alingsås var heta, analyserar Gustafsson.

Fem röda

Mats Söderqvist, dagens bäste FIBK:are, gav serie-ettan ledningen i den första perioden, men på fem röda sekunder hade Alingsås vänt.

Hemmalaget utökade till 3–1 i andra, men Tobias Bengtsson såg till att FIBK fick kontakt inför den avslutande akten i och med sitt 3–2-mål.

Vad sa du i paus till dina mannar, Magnus?

– Att vi skulle fortsätta spela som vi gjorde i andra. Vi skapade mycket, men fick inte in bollen.

– Det var positiva tongångar i omklädningsrummet, även om det var lite nervöst. Det ska jag villigt erkänna.

Knäcken i andra

5.22 in i tredje kvitterade Jonas Elofsson och minuten senare hade Andreas Löttiger fixat 4–3 och vänt matchen till FIBK:s fördel. Kim Nilsson avgjorde sedan med två mål fram till 6–3.

När tog ni knäcken på Alingsås i tredje?

– Det gjorde vi när vi tog över spelet i andra perioden, hehe..., svarar Gustafsson.

– I tredje kändes det väl klart när Kim gjorde 5–3. De hade knappt nån målchans då heller.

Björn borta

Gustafsson hade fått ändra om i startfemmorna på grund av backen Björn Nilsson. Nilsson har haft problem med sin vad och nu har FIBK-ledningen bestämt att backen ska vila och inte återkomma förrän efter juluppehållet.

Därför fick Andreas Löttiger återigen gå ner till en backplats tillsammans med Klas Ivarsson.

Jonas Nilsson övertog ”Löttes” plats i förstakedjan och Tobias Bengtsson gick in i andrafemman.

Samtidigt som Färjestaden tog sin nionde raka viktoria åkte Vimmerby på en tung förlust hemma mot 7-härad, vilket betyder att ölänningarnas försprång till tvåan VIBK nu är sex poäng.

Vad känns bäst, er seger mot Alingsås, eller Vimmerbys nederlag?

– Jag var väldigt glad för vår seger, svarar Magnus Gustafsson för att sedan fortsätta:

– Men visst var det jubel och applåder i omklädningsrummet åt 7-härads vinst...

FAKTA/IBK Alingsås – Färjestadens IBK 3–6 (2–1, 1–1, 0–4)

Målen, FIBK: 0–1 Mats Söderqvist (–), 3–2 Tobias Bengtsson (Mårten Palmefors), 3–3 Jonas Elofsson (–), 3–4 Andreas Löttiger (Jonas Nilsson), 3–5 Kim Nilsson (Jonas Nilsson), 3–6 Kim Nilsson (Klas Ivarsson).

Kvarnligan

3: Mats Söderqvist. Var en av två som var på tårna hela matchen. Vann många en-mot-en-situationer. Spelade smart. Gjorde sin klart bästa match för säsongen.

2: Simon Nilsson. Var en av två som var på tårna hela matchen. Tuffare i närkamperna det här året. Hade många avslut, dock få på mål.

1: Anders Bemervik. Riktigt bra i den första perioden när hemmalaget skapade som mest. ”Väggen” gjorde då skäl för sitt smeknamn.